10 medlemmer af LandboUngdom er på vej til Marokko for blandt andet at starte en produktion af kaninkød op på en marokkansk landbrugsskole. De 10 danskere skal til Afrika under overskriften "Retten til at leve af landbrug".

Projektet er skabt i LandboUngdom og fungerer som udveksling mellem danske og marokkanske unge, der arbejder med landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skole for de svageste

- Vores partner i Marokko er en landbrugsskole for unge, der er faldet ud af systemet. Det er altså de svageste i samfundet, som her har mulighed for at få en tre-årig uddannelse inden for landbrug. I den kommende uge, hvor vi besøger skolen, vil vi lave forskellige workshops for eleverne. Her vil vi blandt andet vise dem, hvordan de kan starte en kaninproduktion op, udvinde biogas, holde høns og lave nogle praktiske workshops om klovbeskæring og svejsning, fortæller Jane Lindedam fra LandboUngdom i en pressemeddelelse. Hun er en af deltagerne på turen.

Mangel på proteiner

At man på en marokkansk landbrugsskole skal lære at producere kaninkød giver ifølge Jane Lindedam rigtig god mening.

- De mangler i den grad proteiner i deres kost, da der ikke er råd til kød. Derfor vil vi hjælpe dem med at starte en produktion af kaniner op, som de kan spise på skolen. Vi tager simpelthen på marked den første dag, og køber nogle store kødfulde kaniner, så bygger vi bure med dem og på den måde, får vi startet en produktion op, så skolen kan blive selvforsynende af kød. Kanin er et godt produktionsdyr, da det er billigt at fodre, nemt at have i bure og så er det sundt og magert kød,” understreger Jane Lindedam.

Aflagte computere

Med på turen til Marokko har LandboUngdom 20 computere fra Ringkøbing-Skjern Kommune, som skal afleveres på landbrugsskolen. De donerede computere er funktionsdygtige, men aflagte.