Lyt til artiklen:

Danish Crown Beef har vestafrikansk vækst

00:00
Hastighed: ???x
01:48

For Danish Crown Beef er det en ambition og et mål at bruge så meget af kreaturerne til fødevarer som muligt. Her spiller afsætningen af biprodukter en stor rolle, det skriver slagteriet på sin hjemmeside.

Danish Crown Beef har gennem flere år haft en afsætning af biprodukter til Vestafrika, som blandt andet aftager lever, nyrer, hjerte og klove samt en række andre produkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er helt afgørende for os, at alt på koen bliver brugt. Vi har en agenda om at reducere food waste, og vi er i gang med at se på, om vi kan investere yderligere i forarbejdningen af biprodukter, da vi ser et øget potentiale, og her spiller vores afsætning til det afrikanske kontinent en afgørende rolle, siger Jacob Rahbæk, der er salgsansvarlig for eksport i Danish Crown Beef.

DC skruer op for kapaciteten i Aalborg

Se også:

DC skruer op for kapaciteten i Aalborg

Jacob Rahbek har senest deltaget i et eksportfremstød i Elfenbenskysten, der sammen med nabolandene Mali og Burkina Faso dækker et område på 80 millioner mennesker i Vestafrika. Fremstødet var arrangeret af den danske ambassade og Landbrug & Fødevarer.

Jacob Rahbek er meget tilfreds med udbyttet, hvor der både var god dialog med eksisterende og nye kunder.

- Vi blev bekræftet i, at det vestafrikanske marked spiller en vigtig rolle for os. Aftrykket af det marked vækster hos os, og vi er nu i gang med at vurdere, om vi kan få ekstra kapacitet, så vi kan udvikle vores forretning i biprodukter. Væksten i Afrika er blandt andet drevet af stor folketilvækst og vækst i forbruget, og derfor ser vi også et øget potentiale i en række produkter, siger Jacob Rahbek.

Sydeuropæisk forår for oksekød

Se også:

Sydeuropæisk forår for oksekød