sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Baastrup Vognen bliver billigere - prisen på jern er faldet

00:00
Hastighed: ???x
03:00

Store stigninger på jern og alle andre materialer i 2021 og 2022 - og mangel på mange råvarer - resulterede i at priserne steg markant på de fleste færdigvarer i 2021 og 2022.

Sådan var udviklingen også hos Baastrup Vognen ApS i Hedensted.

- Vi så os desværre nødsaget til at hæve priserne mere end én gang i den periode. Men nu er er situationen en anden, og prisen på jern er faldet en del og er næsten nede på niveauet fra før, stigningerne tog fart, fortæller Christian Winther, sælger hos Baastrup Vognen ApS.

Det har Baastrup Vognen taget konsekvensen af og sænker derfor priserne på vognene, selvom mange af virksomhedens øvrige omkostninger er steget i mellemtiden.

Prisen går op og ned

- Prisfaldet på jern opvejes næsten af prisstigningerne på de øvrige omkostninger, men vi synes alligevel det er mest rigtigt at sænke priserne. Når råvarepriserne stiger, stiger vores priser, og når råvarepriserne falder, falder vores priser, siger Christian Winther.

Han fortæller, at Baastrupvognen har regnet grundigt på det i et stykke tid for at være sikre på at have regnet rigtigt.

- Men det har vi, og derfor sætter vi priserne ned med omgående virkning. Vores forhandlere har allerede fået de nye priser og er klar til at tage imod ordrer, siger Christian Winther.

Han oplevede, at Baastrup Vognens forhandlere hjalp firmaet, da råvarepriserne steg.

- Og nu så nu synes vi også, at vi skal hjælpe forhandlerne, når råvarepriserne falder, siger Christian Winther.

Baastrup Vognen har forhandlere i hele Danmark og Norge, hvor Baastrup Vognen forhandles gennem en norsk importør.

Vi holder det, vi lover

- Jeg drikker hver dag af en kop, hvor der står "det vi siger, er det, vi gør", og det er sådan vi gør. Vi holder det, vi lover, siger Christian Winther, som understreger, at sådan har det været i alle de 14 år, han har arbejdet i virksomheden, hvor han er sælger og også er ansvarlig for reklamationer og udstillinger.

Baastrup Vognen er et gammelt, kendt vognfirma, som producerer landbrugsvogne og entreprenørvogne fra 12 til 28 tons.

Virksomheden har siden 2010 været ejet af den Aalborgbaserede ingeniør- og handelsvirksomhed Novatech ApS, som ejes af Erik Knudsen, der også er bestyrelsesformand for Baastrup Vognen.

Novatech er kendt for at producere transportudstyr til havne overalt i verden. Virksomheden har egen fabrik i den polske by Orzesze, og her produceres udelukkende til Novatech og Baastrup Vognen.