Lyt til artiklen:

Pullerne: Nervøs Betty Booze endte med at flyve foran 31.000 tilskuere

00:00
Hastighed: ???x
03:37

Eurocuppen 2024 i Tractor Pulling blev skudt i gang sidste weekend i Füchtorf, Tyskland, til første afdeling. Her var Betty Booze klar til start i klassen sammen med de mange andre danske trækkere.

Betty Booze's tur begyndte hos deres eksperter i Holland tirsdag aften for at få kigget på nogle småjusteringer og sikre, at vinterens arbejde havde båret frugt - hvilket ifølge teamet var tilfældet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Over weekenden var der 31.000 tilskuere fordelt over dagene på lægterne. Betty Booze kørte begge dage og alle fik et glimt af hende. Foto: Team Betty Booze.

Nervøs Lørdag

- Fredag eftermiddag kørte vi mod Füchtorf i Tyskland, hvor vi spændte skulle se, hvordan Betty præsterede. Vi blev mødt af en stor opsætning af et helt fantastisk velorganiseret arrangement. Vi skulle køre både lørdag og søndag i et nyt forsøg kaldet "dobbelt header", hvor vi fik ét træk begge dage og fulde point for begge træk, siger Teamet Betty Booze.

Interessen for Betty var tydeligt stor, da tilskuerne lørdag morgen blev lukket ind, hvor der blev taget billeder og snakket meget.

"Super-Stock" klassen var den sidste på dagen, og med cirka 14.000 tilskuere var stemningen helt fantastisk at opleve, forklarede Teamet.

- Med et felt på 17 af Europas stærkeste Super-Stocks var nerverne på højkant, især med sidste års eksplosion stadig i frisk erindringen - ikke så meget frygten, men mere tanken om den økonomiske byrde, hvis uheldet skulle være ude, da vi ikke har sponsorere i samme omfang, som de andre teams i klassen, siger Teamet Betty Booze.

Det gjorde, at Kim (Chaufføren) havde svært ved at få en nervøs Betty i gang, og de måtte rykke seks pladser ned (en regel, hvis man har udfordringer), for at se, hvad der var problemet. Der blev givet ekstra støtte og heppet på Betty i ryttergården. Da Betty kom ud på banen igen, var hun bogstavelig talt flyvende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dog fik hun ikke lov til at trække helt igennem, men endte på 101,33 meter, hvilket var til en super fin 5. plads på dagen.

- Vi var så lettede, og publikums opbakning gav gåsehud, lød det fra teamet.

Aftensmaden blev sen, da mange ønskede at tage billeder og snakke ved Betty efter løbet.

rich-media-7
Europas stærkeste felt var samlet over alle klasserne, og her fra Betty Booze klassen Super-Stock. Foto: Team Betty Booze.

Betty rejste sig søndag

Søndag var der igen stor opmærksomhed på Betty fra tilskuerne, som gik rundt i den åbne ryttergård.

- Som dagen skred frem var der over 17.000 tilskuere, og det hjalp bestemt ikke på nerverne, især fordi vores danske kollegaer havde haft problemer dagen før. En blev skadet og kunne desværre ikke deltage søndag, sammen med en af hollænderne, forklarede teamet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men Betty rejste sig og tog godt fra start. Hun var igen flyvende ud over banen, men Kim valgte at stoppe lidt før, hun var helt presset, for at være 110 procent sikker på at få en hel traktor med hjem, og det gav en 6. plads på dagen.

I den samlede stilling i Eurocuppen ligger Betty Booze lige nu på en 4. plads, langt over teamets egne forventninger.

- Der er altid kæmpe spænding første stævne til EuroCup, fordi man ikke ved, hvad de andre kommer med og præsterer, hvis de har optimeret i løbet af vinteren, lyder det fra teamet.

- Vi er så taknemlige for en fantastisk weekend, hvor vi kom hjem med en hel Betty og en flot placering. Vi takker for alle tilkendegivelserne og opbakningen, vi har modtaget, både på Facebook, Instagram og andre steder, lyder det fra Team Betty Booze.

rich-media-11
Næste træk bliver DM i Alligeåbro Motorfestival den 18. maj, da afdelingen i Brande er aflyst på grund af vand på hele området, og tørvejret har ladet vente på sig. Foto: Team Betty Booze.