LandboUngdom har tidligere laveret projekter i Marokko, og nu er det bevilget midler til endnu et projekt i det afrikanske land.

- I et sommerhus nær Truust i Midtjylland var 10 medlemmer af Marokkogruppen fra LandboUngdom samlet for at komme i gang med de spændende opgaver, der venter, fortæller Pernille Kynde, som er med i Marokkogruppen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det nye projekt blev diskuteret, og gruppen startede på at planlægge udvekslingen i Marokko i april og i Danmark i august.

- Tilbage i oktober 2015 fik vi godkendt vores ansøgning til Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) omkring det nye Marokko projekt "Youth4Future", der foregår fra 2015-2018. Det nye projekt bygger videre på det gamle Marokko projekt, blandt andet det nyetablerede elevråd og dets opstart på MFR-skolen i Ouled Said, som er samarbejdspartneren i projektet, lyder det fra LandboUndom.

Formålet med det nye projekter er at forbedre uddannelse og muligheder for ungdommen i Ouled Said ved at arbejde for deres rettigheder og muligheder i deres lokale miljø. Det nye projekt fokuserer mere på organisering, hvilket gør arbejdet anderledes orienteret, og ikke nær så landbrugsorienteret, som det tidligere har været. I det nye projekt er der tre overordnede arbejdsområder:

Pigers rettigheder og muligheder i landbrugsområder

Øget struktur og kapacitet i organisationen MFR for at forbedre landbrugsuddannelsen

Artiklen fortsætter efter annoncen

At sikre flere frivillige i området Ouled Said.

Fra LandboUngdom lyder det, at der bliver fokus på kvinder, - men også på fællesskab og lighed mellem mænd og kvinder, samt fokus på ejerskab overfor skolen både hos elever, forældre og lokal-samfund. For at engagere lokalsamfundet i Ouled Said vil der blandt andet blive arrangeret en skralde-kampagne, hvor byens indbyggere skal være sammen om at få en renere by.

Behov for nye kræfter

- Alle i den nuværende Marokkogruppe er klar til at tage en tørn igen. Gruppen er fuld af ideer, vilje og sammenhold ? styrket af flere besøg i Marokko med de udfordringer og glæder, der hører med. Samtidig er der både lyst og behov for nye kræfter i gruppen. Vi inviterer derfor nye med i gruppen, hvor det vigtigste er, at de har lyst til at være med, fortæller Pernille Kynde