Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

‌ Største kinesiske ordre nogensinde

23. jun. 2020 | Indrykket af DANBRED

DanBred sender 2.200 avlssvin til Kina

Del artiklen:

I slutningen af maj sendte DanBred tre transportfly med i alt 2.200 renracede DanBred Landrace, Yorkshire og Duroc til Kina. Det er den største ordre på avlssvin til Kina nogensinde, og senere i år skal DanBred igen levere flere avlsdyr til den samme kunde.

De 2.200 DanBred-avlsdyr er renracede Landrace, Yorkshire og Duroc, og der er tale om 2.000 polte og 200 orner, som vejer mellem 25 og 100 kg. Avlsdyrene er håndplukket hos fire DanBred-svineavlere, Brandmosegård, Grubegård, Molsgaard og Tybjerggaard.

De mange dyr er solgt til det store kinesiske grovvareselskab Guilin Liyuan Cereal & Oil Feed Co Ltd., som står overfor at skulle opbygge en besætning på hele 20.000 søer i provinsen Guizhou i det sydvestlige Kina.


DanBred-avlsdyr skal genopbygge kinesisk svinebestand

– Det er den største handel i branchen nogensinde. DanBred-avlsdyrene skal bidrage til at genopbygge den kinesiske svinebestand. Afrikansk Svinepest har de sidste år hærget Kina, og sygdommen skønnes at have halveret Kinas svinebestand, fortæller adm. direktør Thomas Muurmann Henriksen fra DanBred.

Selvom det er en historisk ordre, er det langt fra første gang, at DanBred har solgt avlssvin til Kina.

– Normalt sender vi maksimalt 1.000 dyr til Kina om året. Denne gang har vi sendt 2.200 avlsdyr afsted på én gang, og vi er meget stolte over det brede samarbejde, der gjorde dette muligt, fortæller DanBreds globale salgsdirektør Thomas O. Hansen.

 

Styrket bemanding og indsats i Kina

Thomas O. Hansen ser den rekordstore ordre som startskuddet til, at DanBred kan komme til at sælge endnu flere avlssvin til Kina fremover.

– Det er en meget stor ordre, og der er flere ordrer på vej. Kina er i gang med at genopbygge landets svinebestand, og vi har pr. 1. juni i år udvidet vores lokale bemanding i Kina med en salgsdirektør og en teknisk rådgiver, som skal være med til at sikre, at DanBred får del i den store efterspørgsel, vi ser i Kina, siger han. Den nye oprustning skal desuden også være med til at sikre, at kunderne i Kina har den relevante svinefaglige viden, og at DanBred-dyrene får succes i Kina.

 

En portefølje af kinesiske succeshistorier

Den historiske ordre er den seneste i en lang række succeshistorier for DanBreds genetik i Kina. I rækken findes eksempelvis en succeshistorie fra 2014, hvor en mindre kunde og familiegård i Shandong provinsen investerede i ti DanBred Hybrid polte og to Duroc orner, og de oplevede hurtigt dyrenes kæmpe potentiale. Med en målrettet indsats og teknisk support fra DanBred om biosikkerhed, management og ernæring, voksede familiegården hurtigt, og de opnåede resultater op 24 grise pr. årsso – på daværende tidspunkt lå det kinesiske gennemsnitlige resultat på 18.

De gode nyheder spredte sig hurtigt, og denne gård blev senere besøgt af lederne fra en Shandong-baseret fodervirksomhed, som ønskede at udvide deres virksomhed til svineproduktion. Da de havde set DanBred-dyrenes potentiale, valgte virksomheden at indkøbe 600 DanBred Hybrid polte og prioriterede ligeledes teknisk support. Med tiden har de kunne fremvise et imponerende produktionsresultat på 31 grise pr. årsso.

Denne sidstnævnte succeshistorie affødte efterfølgende endnu flere kunder med lignende succeshistorier, som alle har banet vejen for denne historiske ordre på 2.200 dyr kun seks år senere.

Denne tidslinje taler for sig selv, og det store potentiale hos DanBred genetik er nu et udbredt faktum i Kina. Med de nuværende markedsbetingelser og efterspørgslen på højkvalitetsdyr til at udvide produktionskapaciteten i Kina, er DanBred perfekt positioneret til at levere både genetik og teknisk support i verdensklasse.

Se de gode billeder for flere højdepunkter om forsendelsesprocessen fra lastningen af dyrene i Danmark til modtagelse af dem i Kina.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter