Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

DEN VIGTIGE LIGGETID

18. apr. | Indrykket af Cow-Welfare

Optimal liggetid forbedrer mælkeproduktionen og dyrevelfærden hos køer.

Del artiklen:

Koens mælkeproduktion er afhængig af en række faktorer, hvoraf liggetiden, foderkvaliteten og stressniveauet spiller en afgørende rolle. En grundlæggende forståelse af disse faktorer er essentiel for at sikre både en bæredygtig mælkeproduktion og dyrenes trivsel.

Liggetid er en af de faktorer, der har vist sig at have en markant indflydelse på koens mælkeydelse. Studier har vist, at afslappede køer, der tilbringer tilstrækkelig tid liggende, producerer mere mælk. Dette skyldes primært, at blodgennemstrømningen gennem yveret øges med op til 30%, når koen ligger ned. Denne øgede blodgennemstrømning fremmer en effektiv mælkeproduktion.

Desuden er liggetiden også afgørende for at reducere stressniveauet. Et højt niveau af stresshormoner i blodet kan have en negativ indvirkning på mælkeproduktionen, da stresshormoner kan blokere for det mælkeproducerende hormon prolaktin. Når køerne har en tilstrækkelig liggetid, falder stressniveauet.

Ifølge forskning kan en forlængelse af liggetiden med blot 1½ time om dagen føre til en markant stigning i mælkeproduktionen. Denne forbedring kan have betydelige økonomiske fordele, samtidig med at det også bidrager til dyrenes trivsel. 

Ud over at forbedre mælkeproduktionen har en optimal liggetid også positive konsekvenser for dyrenes livskvalitet. Køer, der har tilstrækkelig tid til at hvile, lever generelt længere og har færre sundhedsproblemer. 


Cow-Welfares produkter er alle udviklet med fokus på at forbedre køers velfærd.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter