Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

Reduceret smittetryk fra so til pattegris

16. mar. | Indrykket af Nutrimin

Nærheden mellem so og pattegris kræver en helstøbt tilgang til reduktion af smittetryk

Del artiklen:

Undersøgelser viser, at en sund so har en direkte indflydelse på den tidlige sundhed hos vores pattegrise. Det betyder, at vi skal tage hensyn til, hvordan soens sundhed og præstation påvirker hendes afkoms sundhed og præstation.

Mindsket smittetryk i farestien

Forskning udført af Trouw Nutrition har påvist, hvordan forekomsten af visse bakterier kan påvirke produktionsresultater i farestalden. Bakterier som Clostridium perfringens og Escherichia coli er meget udbredte og kan forårsage diarré hos vores pattegrise. Det er derfor vigtigt at finde måder at forebygge infektionerne fra disse bakterier hos vores søer for således at mindske smittetrykket i farestien.


En sund mikrobiel balance hos søerne

Organiske syrer og fedtsyrer har vist sig at have antimikrobielle egenskaber i mave-tarmkanalen, hvilket kan hjælpe med at holde bakterier under kontrol. En blanding af disse syrer har vist sig at være effektiv til at reducere niveauerne af Clostridium perfringens og E. coli hos søer, hvilket bidrager til at holde en sund mikrobiel balance hos søerne og således risikoen for infektion hos deres afkom.

En undersøgelse på en stor svinefarm i Australien har vist, at tilskud af disse syrer til søer under drægtighed og laktation resulterede i en markant reduktion af Clostridium perfringens og E. coli hos pattegrisene (se figur 1 på Nutrimins hjemmeside).


Svingende kvalitet af høst 2023

I en mere praktisk sammenhæng er det ikke overraskende, at vores erfaringer med at tilføje disse syrer til foderet til diegivende søer også har en positiv effekt i Danmark. Især efter den udfordrende høst i 2023 har vi set en stigning i antallet af Enterobakterier, der skaber problemer i staldene, ikke kun i farestalden for nyfødte grise, men også i klimastalden.


Hvis du oplever lignende udfordringer i din produktion, er du velkommen til at kontakte os for en snak om vores specialdesignede organiske og fede syrer.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter