Lyt til artiklen:

Overskuddet er tilbage hos DCH, men ASF spøger endnu

00:00
Hastighed: ???x
02:57

Tidligere udbrud af afrikansk svinepest, ASF, spøger stadig hos DCH International, som driver griseproduktion i Rumænien. Det til trods er overskuddet tilbage i regnskabet, det skriver DCH i en pressemeddelelse.

Resultatet blev opnået på basis af en omsætning på 489 millioner kroner før værdiregulering af besætningen som for 2023 udgør 10 millioner kroner sammenlignet med 46 millioner kroner i 2022.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Griseprisen steg 29 procent i 2023 i forhold til 2022, fra 14,15 kroner til 18,30 kroner pr. kilo. Udover den positive effekt på besætningsværdien har de højere grisepriser også en direkte positiv effekt på omsætningen med 94 millioner kroner i forhold til sidste år.

ASF lammede igen DCH, men optimismen lever

Se også:

ASF lammede igen DCH, men optimismen lever

Den samlede produktion i 2023 på 374.000 grise er cirka 50.000 styk mere end 2022. Flere af selskabets ti produktionsenheder i Rumænien var ude af drift som følge af udbrud af ASF tilbage i 2021.

Det betyder at produktionskapaciteten blev udnyttet 65 procent ved indgangen af året og i løbet af året steg til 85 procent ultimo 2023.

Samlet set er resultatet i virksomheden derfor stadig negativt påvirket af direkte og indirekte omkostninger til ASF på cirka 36 millioner kroner.

Bestyrelsen og ledelsen i DCH International A/S betegner årets resultat som tilfredsstillende fra et økonomisk perspektiv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Genopstart af lukkede farme

Bag det tilfredsstillende resultat ligger blandt andet forbedrede priser på grise og højere kapacitetsudnyttelse, skriver selskabet.

Den positive tendens er desuden fortsat i første kvartal af 2024.

ASF er dog ikke færdig med at spøge, og resultatet for 2024 vil fortsat blive negativt påvirket af genopstart af tidligere lukkede farme, samt et ASF-udbrud januar 2024.

Selskabet har en forventning om, at priserne på svinekød opretholdes på det nuværende tilfredsstillende niveau i hele 2024, hvilket sammenholdt med forventning om lavere priser på råvarer til kommende høst, gør at selskabet i indeværende år forventer et resultat på niveau med 2023.

På generalforsamlingen blev den siddende bestyrelse genvalgt, og bestyrelsen konstituerede sig efterfølgende med Torben Svejgaard som genvalgt formand.

ASF påvirker DCH International-resultat

Se også:

ASF påvirker DCH International-resultat