Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

Muligheder for CO2-reduktion

3. maj. | Indrykket af Nutrimin

Optimér produktionen med henblik på at forbedre økonomien og reducere miljøbelastningen.

Del artiklen:

Produktionsoptimering

Alle leder efter muligheder for at optimere produktionen med henblik på at forbedre økonomien og reducere miljøbelastningen. De to ting kan gå hånd i hånd, blandt andet fordi en højere ydelse pr. ko pr. dag reducerer CO2-udledningen pr. kg produceret mælk.CO2 reduktion certifikat

I det følgende nævnes nogle af de produkter, som, Nutrimin finder interessante i den forbindelse.


Certificeret CO2-reduktion

Nutrimin og Trouw Nutrition er gennem University of California certificeret til op til 2% CO2-reduktion pr. kg EKM ved anvendelse af IntelliBond mikromineraler i forhold til sulfater. IntelliBond mikromineraler anvendes i de fleste Nutrimix mineralblandinger, som forbedrer foderudnyttelsen og sikrer en god optagelse.


Test af råvarer

Nutrimin arbejder sammen med Trouw på løsninger, som kan reducere CO2-tabet. Dertil også eksterne leverandører, hvor især vombeskyttet syntetisk Methionin er et spændende produkt. Målet er at styrke AAT forsyningen i startlaktation, sammen med at den samlede proteinforsyning kan sænkes ved at reducere raps/soja forbruget. Produktet kommer i foråret ud i test på 5 bedrifter med i alt ca. 1500 køer. Nutrimin arbejder på at genskabe forsøgsresultatet fra 2023, hvor der blev opnået op til +2 kg EKM i de første 100 dage efter kælvning. Her blev der testet på en bedrift med 350 køer i en foderration på lidt over 17% råprotein.


CholinKlorid er et produkt, som styrker leveren i startlaktation, hvor koen malker af kroppen. Produktet har ikke som sådan virkning på CO2, men kan gennem en bedre opstart efter kælvning medvirke til en styrket effektivitet i besætningen. Dette produkt er også tidligere testet af Nutrimin og omtalt i et nyhedsbrev fra oktober 2023: Boost mælkeydelse og sundhed i overgangen fra goldko til malkeko.


Holdinddeling og fodring / Målrettet tildeling

Besætningerne vokser hurtigt i øjeblikket. Det er blot ikke ensbetydende med, at det er praktisk muligt både at holdinddele og udfodre flere blandinger. Det er dog en af metoderne, som kan blive en af løsningerne på sigt for at reducere CO2-udledningen pr. kg EKM. En anden løsning på at ramme den gruppe køer, kan være velsmagende mineraler som køerne selv kan søge i Pitstop Feeder. Her kan koens elektroniske øremærke give adgang til special produkter, som kun giver værdi på bundlinjen ved tildeling i den første del af laktationen.


Blandingen

For at produkterne virker, er den første forudsætning selvfølgelig, at køerne æder dem. Derfor tester Nutrimin også forskellige sammensætninger af mineralblandinger med indhold af fodermidler, som køerne gerne æder. Målet er, at køerne skal have så stor ædelyst til disse blandinger, at man kan være sikker på, at køerne besøger foderautomaten for at æde eller at køerne æder det, hvis det tildeles i f.eks. malkerobotten. Vi er kommet langt med disse afprøvninger.


Er du interesseret i at høre mere? Så kontakt os endelig på enten telefon eller mail.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter