Lyt til artiklen:

Udsigt til travlt efterår på Bygholm

00:00
Hastighed: ???x
03:00

Bygholm Landbrugsskole får et travlt efterår, for når sommerferien er slut starter mere end 100 nye landbrugselever på skolen. Det står klart efter skolens introdag. Og der er plads til endnu flere, det skriver landbrugsskolen i en pressemeddelelse.

- Det er glædeligt at se, at der fortsat er mange unge, som gerne vil være landmænd. Det er nødvendigt, at en masse unge tager ansvar for fremtidens fødevareproduktion, så vi kan fastholde Danmarks position som leverandør af sikre kvalitetsfødevarer, siger Erik Kallehave Kristensen, forstander på Bygholm Landbrugsskole.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Undersøgelser af elevernes skolevalg viser, at de unge, som vælger Bygholm Landbrugsskole, først og fremmest fokuserer på skolens høje faglige niveau og det gode niveau i udstyr til undervisningen. Bygholm har i en årrække investeret i den nyeste landbrugsteknologi og især i teknologi, som kan være med til at gøre landbruget mere miljø- og klimavenligt i fremtiden.

- Præcisionslandbrug og energieffektivisering er nogle af de punkter, som fremtidens landmænd kommer til at bruge for at reducere erhvervets aftryk. Og netop det stiller forbrugerne stadigt større krav om. Derfor indgår vi partnerskaber med leverandører af landbrugsteknologi, som kan understøtte denne dagsorden, siger Erik Kallehave Kristensen.

Bygholm bliver del af stort europæisk undervisningsfællesskab

Se også:

Bygholm bliver del af stort europæisk undervisningsfællesskab

Jord under neglene

Bygholm Landbrugsskole har selv et aktivt landbrug. Produkterne herfra bruges i høj grad af skolen selv, både i skolens køkken, i skolens dyrehold og i skolens energiforbrug. Skolen har tidligere haft jorden bortforpagtet. Nu skal hele skolens landbrug tilrettelægges, så det både kan producere med en fornuftig økonomi, og kan fungere som demonstrationslandbrug baseret på behovet i undervisningen.

- Det er vigtigt for os, at den enkelte lærer kan supplere den teoretiske undervisning med praktisk demonstration i vores egne marker lige uden for klasseværelsets vinduer. For os betyder den praksisnære undervisning, at vi har højere kvalitet og lavere frafald. Vores elever får bogstaveligt talt jord under neglene - fordi vi mener, at det er den måde vi uddanner fremtidens dygtigste landmænd, mener forstanderen.

Plads til alle

Selvom Bygholm Landbrugsskole bliver godt fyldt op til efteråret, er der ikke nogen kapacitetskrise. Skolen har inddraget tidligere lærerboliger til elevværelser, så man er sikker på, at der bliver plads til alle - også hvis der skulle komme endnu flere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landbruget mangler folk, og har lærepladsgaranti. Derfor føler vi os forpligtede til at skaffe plads til alle, der gerne vil have en kvalitetsuddannelse med stor sikkerhed for job og med masser af udviklingsmuligheder, siger Erik Kallehave Kristensen og tilføjer:

- Vi skaffer plads til alle, som gerne vil læse til landmand hos os.

Tredje generation klar til at overtage det fulde ejerskab af Nørskovgaard

Se også:

Tredje generation klar til at overtage det fulde ejerskab af Nørskovgaard