Lyt til artiklen:

Græsland 25: Den perfekte kløvergræsmark

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Forud for Nordeuropas største maskindemonstration med fokus på den perfekte kløvergræsmark, går der masser af arbejde i marken. Den 50 hektar store mark skal gøres klar og sås til i år for at sikre, at der er rigeligt med græs til de mange sultne kørende maskiner den 4. juni 2025.

I denne omgang skulle de store parceller med forskellige sorter og blandinger sås til. Hele 16 store parceller er nu sået af Elmegården i samarbejde med DLF.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jagten på den gode græsmark med bælgplanter og urter

Se også:

Jagten på den gode græsmark med bælgplanter og urter

Derudover kommer DLF med deres parcelsåmaskine og skal så 43 mindre parceller, som skal være med til at give et indblik i græssorterne og blandingernes forskellige formåen.

rich-media-3
De 16 parceller som blev sået til på dagen består af forskellige blandinger lige fra Elmegaardens egen blanding til blandinger med fokus på wraphø til hestefolket. Foto: Claus Henneberg.

Omhyggeligt og præcist

Maskinen blev indstillet, og så-arbejdet blev minutiøst gennemgået af både Gurli Klitgaard, produktchef hos DLF, og Lars Kristensen, indehaver af Elmegården.

Det sker for at kunne levere det bedste og mest retvisende resultat af parcellerne. Kløveren var i fokus. Her er sådybden vigtig, da det er et meget lille frø, som let kan komme for dybt i jorden.

rich-media-4
Et træk uden efterharven nede, her kunne man tydeligt se både græs og kløverfrø. Foto: Claus Henneberg.

Græsland er et arrangement, der bunder i et tæt samarbejde mellem brancheforeningen Danske Maskinstationer & Entreprenører, DLF Grovfoder, værten for arrangementet Elmegården - Frederiks samt Maskinbladet.

Så sæt allerede nu et kryds i kalenderen den 4. juni 2025. Du kan finde flere oplysninger på www.græsland.dk eller ved at følge Græsland på Facebook, hvor der løbende bliver opdateret, hvad der sker på Græsland-arealet.