Lyt til artiklen:

Semler Agro har øget fokus på ordblinde

00:00
Hastighed: ???x
03:57

Hos Semler Agro er har man netop papir på sin indsats for medarbjedere der kæmper med ordblindhed eller andre læse- og skrive vanskeligheder, det skriver Semler Agro i en pressemeddelelse.

Maskinforhandleren er blevet certificeret som læse- og skrivevenlig arbejdsplads af Vitec MV. Semler Agro tilbyder det digitale hjælpeværktøj IntoWords til alle sine medarbejdere og deres familier.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

IntoWords giver læse- og skrivestøtte til mennesker med ordblindhed eller andre læse- og skriveudfordringer. Programmet fungerer på alle platforme og enheder.

Er du dum, Martin?

Se også:

Er du dum, Martin?

Dermed har medarbejderne altid værktøjet lige ved hånden, uanset om de befinder sig på kontoret, på værkstedet eller i ude i marken ved en kunde.

Ifølge Børne- og Undervisningsministeriet var 17 procent af de elever, der gik i 9. klasse i skoleåret 2022/2023, enten ordblinde eller usikre afkodere. Givet, at dette tal kan overføres til befolkningen generelt, svarer det til, at omkring 50 af Semler Agros mere end 300 medarbejdere kan få glæde af det nye hjælpeværktøj i hverdagen.

- Vi arbejder på mange fronter i forhold til at sikre gode og lige vilkår for alle vores medarbejdere. Ordblindeindsatsen er således én blandt flere indsatser i vores arbejde med ESG, hvor vi ønsker at understøtte en rummelig kultur med plads til alle. Med certificeringen som læse- og skrivevenlig arbejdsplads har vi forpligtet os til at arbejde aktivt med at vise, at ordblindhed og andre læse- og skriveudfordringer ikke er en hindring for udvikling og ambitioner, udtaler Maria Kofod Larsen, EVP for People, Communications & ESG i Semler Gruppen.

Opgør med et tabu

Som landsdækkende maskinforhandler med mere end 300 medarbejdere og som landbrugets foretrukne samarbejdspartner er arbejdsopgaverne og stillingerne vidt forskellige på tværs af virksomheden, men fælles for dem alle er, at det er så godt som umuligt at begå sig uden at skulle læse eller skrive i løbet af en arbejdsdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor glæder det også Tina Bjerrum Käehne, der er uddannelseschef hos Semler Agro, at denne del nu bliver nemmere for en lang række kolleger:

- Som tidligere underviser kunne jeg se, at vi havde et behov i organisationen i forhold til at støtte vores ordblinde og tekst-svage kolleger i en række af deres daglige opgaver, for eksempel når de skal oprette og lukke arbejdskort eller arbejde på garantisager, siger Tine Bjerrum Käehne og fortsætter:

Jeg var derfor meget begejstret over, at der var fuld opbakning fra ledelsen til denne ordblindeindsats. Der har da også været bred enighed og glæde blandt vores medarbejdere over, at vi nu tilbyder IntoWords til alle, og de første er allerede godt i gang med at bruge det.

Hos moderselskabet Semler Gruppen ser Maria Kofod Larsen også tiltaget som en kilde til større arbejdsglæde og produktivitet på tværs af koncernen:

Vi ved, at ordblindhed kan være forbundet med skam for den enkelte og usikkerhed i forhold til at begå sig på lige fod med kollegerne. Det vil vi med dette tiltag gerne gøre op med, så vi i stedet får større arbejdsglæde og produktivitet. Derfor tilbyder vi IntoWords til alle vores medarbejdere og faktisk også til deres familier, siger Maria Kofod Larsen og uddyber:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har vi valgt at prioritere både, fordi det er et faktum, at ordblindhed kan være arveligt og fordi mange af programmets funktioner også kan gøre hverdagen nemmere for enhver, der ikke har skrivning som sin primære opgave. Vi håber, at det samtidig kan være med til at rykke bare en lille smule ved tabuet omkring ordblindhed, så ingen behøver føle, at det er pinligt at have svært ved at læse eller skrive.

Sagde farvel til Vestjylland: Nu er Anders fast mand på såmaskinen i Swan Hill

Se også:

Sagde farvel til Vestjylland: Nu er Anders fast mand på såmaskinen i Swan Hill