Abonnementsartikel

På Sima udstiller flere virksomheder store droner udstyret med udstyr til mindre sprøjteopgaver

Maskinbladet, Sima, Paris

Blandt andet DJI viser på Sima droner, som er monteret med sprøjtedyser og kan medbringe op til ti liter væske.

Controlleren er udviklet til sprøjteopgaver, og fra den kan der blandt andet doseringen indstilles.

- Oliver Mondon, DJI

- Dronen er monteret med tre radarer, som kontrollerer afstanden til jorden og holder den i en konstant afstand over afgrøden. Når dronen kender markens afgrænsninger, og arealer på marken som ikke skal sprøjtes, kan dronen automatisk overflyve marken i faste baner. Samme teknologi anvender vi også til mindre droner, der avnedes til at lave tildelingskort, forklarer Oliver Mondon, DJI, Europa.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Variabel dossering

Flyvehøjden over afgrøden afhænger af hvad der sprøjtes med, og fra controlleren kan dronens hastighede indstilles til enten otte eller tolv meter pr. sekund.

- Controlleren er udviklet til sprøjteopgaver, og fra den kan der blandt andet doseringen indstilles, siger Oliver Mondon.

Når tanken er tom, returnerer og lander den automatisk til det sted, hvorfra den er sendt op. Det gør det let at fylde tanken og skifte batteri på dronen.

Tankkapaciteten på kun ti liter og en flyvetid på cirka ti minutter pr batteri gør, at sprøjtning med drone foreløbig er et nicheprodukt, som kan anvendes til meget specialiserede opgaver.