Lyt til artiklen:

De fleste har styr på stalddørssalget

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Mange forbrugere værdsætter æg, rå mælk og kød fra den lokale hobbyavler eller landbruger. Men som producenter skal de være registreret som fødevarevirksomhed og leve op til fødevarelovens krav om blandt andet hygiejne og salmonellakontrol, det skriver Fødevarestyrelsen i forbindelse med en afsluttet kontrolkampagne.

- Selvom du køber æg, mælk eller kød hos en hobbyavler eller landbruger, så skal der blandt andet være styr på hygiejne, skiltning og registrering. Når de skal være registreret som fødevarevirksomhed, så er det blandt andet fordi vi skal have mulighed for udføre kontroller og stoppe smitteudbrud, hvis uheldet er ude, siger Ulrich Pinstrup, sektionsleder i Fødevarestyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fødevarestyrelsen har været på stikprøvekontrol hos 198 producenter og æg-pakkerier, der sælger direkte til forbrugere eller lokale butikker. I ni pct. af besøgene førte kontrollerne til sanktioner.

Det var især reglerne om prøveudtagning af mælk og æg samt kravene til holdbarhedsmærkning af æg, der måtte indskærpes. Til sammenligning måtte Fødevarestyrelsen give sanktioner til 16 procent af samtlige kontrollerede fødevarevirksomheder i 2023.

Syv procent af de kontrollerede producenter fik indskærpelser, fordi de ikke var korrekt registreret som fødevarevirksomhed i Fødevarestyrelsen.

Kontrolkampagne målrettet syge og tilskadekomne grise

Se også:

Kontrolkampagne målrettet syge og tilskadekomne grise