Abonnementsartikel

Ved at synkronisere to maskiner via trådløs kommunikation kan én pilot styre to maskiner i marken

Case IH har modtaget en guldmedalje af den franske SIMA-udstilling, som finder sted til februar. Lige som vi kender det fra Agromek, deler den internationale SIMA-udstilling også priser ud for spændende nyheder. Og her har altså Case IH som én ud af tre producenter modtaget en guldmedalje for et system, hvor chaufføren på en maskine har mulighed for at styre en "slave" altså en nummer to maskine, som kører umiddelbart i nærheden.

V2V (Vehicle to Vehicle) synkroniserer de to maskiner med hinanden. Det betyder, at mejetærskerpiloten fra "master-maskinen" i princippet kan fjernstyre den traktor, der kører korn fra, når mejetærskeren tømmer korn af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Case IH lægger op til, at systemet kan bruges i en lang række funktioner, hvor to maskiner indgår i arbejdet.

Koncernen har gennem længere tid arbejdet med systemet. Og allerede for et år siden fortalte Sylvain Blaise, marketingdirektør hos Case IH i Europa, til Maskinbladet, at teknikken allerede var tilgængelig.

- Teknikken til en helt ny verden er der. I princippet kan man i dag (nov. 2009 red.) lade en mejetærsker overtage styringen af en traktor. Det er bare at acceptere et signal fra mejetærskeren, og så sørger en kombination af autostyring, 3D-kameraer og software for resten, fortalte Sylvain Blaise tilbage i november 2009.

Han påpegede dengang, at det store problem var sikkerheden i at lade en så stor maskine "fjernstyre". Nu ser det ud til, at koncernen har løst problemet, eftersom systemet V2V er blevet lanceret.