Lyt til artiklen:

Ugens mest læste: Vi mangler folk, Farmas generationsskifte og advarsel om korit

00:00
Hastighed: ???x
02:07

Selv om vejret de seneste måneder har udfordret mange landmænd og maskinstationer, så er det ikke det, som lige nu ikke den største udfordring for Brdr. Thorborgs maskinstation.

- I år har vi været meget udfordret af vejret, og der er mange opgaver, vi ikke har kunne lave på grund af vand, siger 39-årige Mette Thorborg Hauge, der overtog maskinstationen efter sin far og onkel i 2020.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En ting er vejrliget, men den største udfordring for den østjyske maskinstation er dog manglen på nye medarbejdere.

Maskinstationsejere: Det vi mangler allermest, er folk til at køre maskinerne

Se også:

Maskinstationsejere: Det vi mangler allermest, er folk til at køre maskinerne

Tider skal komme. Tider skal henrulle. Og nu er tiden, hvor Anette Rosengreen takker af som administrerende direktør for familievirksomheden Farmas, kommet.

Tilbage i 1998 overlod Poul Nielsen direktørstolen til sin datter. Nu giver hun den videre til sønnen Ole Borup Rosengreen, der har stået i lære som leder siden 2019.

- Det vigtigste råd, jeg har givet videre er; at man skal sørge for at være synlig, nærværende og arbejde for at samle medarbejderne, så de trækker på samme hammel, siger Anette Rosengreen, der også altid har vægtet at være klar til at reagere og klar til at gribe muligheder. Det har også krævet en vis portion modighed.

Generationsskifte i mål: Mor overlader direktørposten til sin søn

Se også:

Generationsskifte i mål: Mor overlader direktørposten til sin søn

Maj måned betyder majssåning. Og i den forbindelse var Danske Maskinstationer og Entreprenører DM&E ude med en advarsel om håndteringen af korit-bejdsede majskorn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

17 procent af alle maskinstationer har nemlig oplevet, at deres ansatte er blevet syge på grund af korit, der er giftigt.

- De melder om hovedpine, kvalme, opkast, og må melde sig syg nogle dage. Ofte kommer symptomerne, når de har kørt en uges tid med såmaskinen, fortæller maskinstationskonsulent Gerth Petersen Holm, hos DM&E.

DM&E: Korit er farligt - beskyt dig under majssåning

Se også:

DM&E: Korit er farligt - beskyt dig under majssåning