I sommeren 1991 stod Anders Autzen med en klart defineret opgave, men uden en eneste medarbejder eller et sted at starte den virksomhed, han netop var blevet sat i spidsen for. I dag er Scan-Hide en ualmindeligt veldrevet forretning med 110 medarbejdere, som hvert år forarbejder op mod en million kreaturhuder og har en omsætning på over 700 millioner kroner.

- Det har været en helt fantastisk rejse. Jeg fik en opgave af de danske kreaturslagterier, hvor jeg langt hen ad vejen fik frie hænder til at opbygge og forme virksomheden, som jeg ville have gjort, hvis det var min egen. Nu har jeg rundet de 65 år, så jeg mener, det nu er tid til at lade en ny komme til, siger Anders Autzen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anders Autzen forlader dog ikke virksomheden fra den ene dag til den anden. Den kommende direktør Jesper Burgaard indtræder i direktionen den 1. marts, men frem til den 1. oktober i år vil det fortsat være Anders Autzen, der står i spidsen for Scan-Hide. Derefter tager Jesper Burgaard over, mens Anders Autzen frem til 31. marts 2017 vil stå til rådighed i det omfang, der er brug for ham. Det fortæller Scan-Hide i en pressemeddelelse.

Roligt generationsskifte

- Jeg er utrolig glad for den model, som vi har fundet for generationsskiftet i Scan-Hide. Vi har på en gang sikret den nye direktør ro til at lære virksomheden at kende, og samtidig får Anders Autzen mulighed for at trække sig stille og roligt tilbage efter en fantastisk indsats gennem næsten 25 år, siger Lorenz Hansen, der er formand for Scan-Hide.

Jesper Burgaard kommer til Scan-Hide fra en stilling som projektdirektør i KOFF A/S, der blandt andet ejer Kohberg. Han er uddannet kemiingeniør og har tidligere stået i spidsen for både Kohberg Brød og Danrice.