Bæredygtigt Landbrug ser frem til et tættere samarbejde med Landbrug & Fødevarer efter skiftet på direktørposten til Søren Gade.

- Søren Gade er en slagkraftig herre fra provinsen, og vi glæder os til sammen med ham at arbejde for bedre vilkår for landbruget i Danmark, lyder det fra formand i Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen, efter det mandag formiddag blev kendt, at den tidligere forsvarsminister overtager direktørstolen efter Carl Aage Dahl i Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos Bæredygtigt Landbrug har man længe efterspurgt mere handlekraft fra ledelsen i Landbrug & Fødevarer, og Flemming Fuglede Jørgensen ser nu frem til, at de to organisationer sammen kan skabe en mere markant profilering af landbruget.

Ikke i landbrugets interesse

Flemming Fuglede Jørgensen mener, at den linje, som Landbrug & Fødevarer har ført under Carl Aage Dahl ikke altid har været i landbrugets interesse.

- Vi har med undren set en række udtalelser fra Carl Aage Dahl, der har fjernet Landbrug & Fødevarer fra landbrugets interesser. Det, håber vi, stopper nu, og det glæder os, at det ikke er en mand fra stenbroen, man har udnævnt til direktør, men en mand fra provinsen, som har forståelse for den virkelighed, danske landmænd lever i, siger Flemming Fuglede Jørgensen og fortsætter:

- Vi ser frem til et tættere samarbejde imellem Bæredygtigt Landbrug og Landbrug & Fødevarer i fremtiden, og vi håber på, at Søren Gade vil bakke Bæredygtigt Landbrugs stævning af staten op, da det er i dansk landbrugs interesse, at få klarhed over, om den danske implementering af vandplanerne og randzonelovgivningen er lovstridig.