Peter Gæmelke har i sin tid som præsident for Landbrugsraadet haft et nært samarbejde med Carl Aage Dahl, som i dag fratrådte sin stilling som direktør for Landbrug & Fødevarer.

Peter Gæmelke beskriver den tidligere kollega som en stærk organisatorisk mand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Han har stået i spidsen i 15 år og har været med til at gennemføre den store fusion. Han har formået at få organisationen til køre, fordi han står for en ånd, hvor man samarbejder om at finde løsninger på udfordringerne, siger Peter Gæmelke.

Stærkt samarbejde

Han ser desuden Carl Aage Dahl som en systematisk leder.

- Han har styr på indbakken. Der kommer rigtig mange sager ind, og de, sørger han for, bliver behandlet på det rette sted. Han går ind for pragmatiske løsninger, og jeg synes, vi havde et godt og stærkt samarbejde, siger han.

Han roser desuden Carl Aage Dahl for det store arbejde med at udvikle rådgivningsområdet.

- Vi har et yderst veludviklet rådgivningssystem med Skejby som midterakse, og det har Carl Aage Dahl i høj grad været en del af at opbygge. Han har skabt fornyelse og i det hele taget nedbrudt mange kasser i organisationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udadvendt kommunikation en svaghed

Han kan godt nikke genkendende til nogle af de kritiske røster, som har stillet spørgsmåltegn ved Carl Aage Dahls evner til at kommunikere udadtil.

- Hvis vi taler om Carl Aage Dahls styrker og svagheder, så er det klart, at udadvendt kommunikation nok er en af hans svagheder. Traditionelt har han heller ikke skullet påtage sig den opgave. Man har tidligere haft en fordeling, hvor direktøren ikke skulle tage rampelyset fra de folkevalgte, fordi man mente, at det var bedst, at bønder talte for bønder, forklarer Peter Gæmelke og fortsætter:

- Men man vil sikkert altid kunne diskutere, hvem der skal tale mest - formanden eller direktøren.