Baggrunden for valget af Søren Gade som ny direktør for Landbrug & Fødevarer er, at organisationen har haft behov for "en mand med gennemslagskraft". Det forklarer formand Niels Jørgen Pedersen.

- Vi har været rigtig glade for Carl Aage Dahl. Man kan sige, at han har ført os fra A til B. Nu skal vi så videre fra B til C. Til det har vi brug for en ny profil, og vi har valgt en person, som er god til at kommunikere og har gennemslagskraft, forklarer Niels Jørgen Pedersen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Søren Gade er desuden en god politiker, og har et stort netværk både i den politiske verden og i erhvervslivet. Ledelsesmæssigt har han siddet i spidsen for en organisation, som er næsten lige så forgrenet som Landbrug & Fødevarer - nemlig Forsvarsministeriet.

Flere aktører i landbruget har i dag givet udtryk for, at Søren Gade er en bedre kommunikatør end Carl Aage Dahl. Det vil Niels Jørgen Pedersen helst ikke svare på.

- Der er ingen tvivl om, at Søren Gade kan noget på kommunikationsområdet, men vi har også valgt ham, fordi han står for en klar og tydelig ledelsesstil, og det efterspørger vi, siger Niels Jørgen Pedersen og fortsætter:

- Søren Gade er en ledertype, der går foran. Han kan skabe det, vi i gamle dage kaldte korpsånd.

Den politiske strategi består

Niels Jørgen Pedersen understreger, at der ikke er planer om at skifte politisk strategi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Er skiftet til Søren Gade et forsøg på at gå Bæredygtigt Landbrug i bedene med en mere ærlig og direkte måde at sige tingene på?

- Bæredygtigt Landbrug har selvfølgelig ingenting at gøre med, hvordan vi ansætter direktører. Jeg mener i øvrigt også, at vi siger tingene ærligt. Det handler bare om måden, man siger det på.

Har i manglet en skarp kommunikatør?

- Selvfølgelig har vi behov for en mand med gennemslagskraft, siger Niels Jørgen Pedersen og fortsætter:

- Jeg mener i øvrigt, at hele landbruget ønsker den samme form for kommunikation. Det handler om så ofte som muligt at få fortalt samfundet, hvor stor eksporten fra landbruget er, hvor mange arbejdspladser erhvervet skaber, og i det hele taget hvor meget landbruget bidrager med til samfundet.