Abonnementsartikel

Halmstrigler er endnu ikke særligt udbredte i Danmark, men Jesper Hansen fra Vordingborg har købt en, som skal bruges til at fordele snittet halm og aktivere spildfrø.

Jesper Hansen fra Vordingborg tog til Roskilde Dyrskue for at se sin nye 6 meter Weaving-halmstrigle, som han har bestilt hos Jens Lübeck Agro.

Halmstrigler er endnu ikke så udbredte herhjemme, men i England, hvor der er større tradition for pløjefri dyrkning på den svære lerjord, sælges der mange.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Weaving har fremstillet halmstrigler i mere end 10 år og har således stor erfaring, fortæller Jens Lübeck fra Jens Lübeck Agro.

Kraftigt bygget

Han fremhæver, at Weaving-halmstriglen er meget kraftig bygget med fem rækker lange 60 centimeter lange tænder med en diameter på 16 millimeter.

- Hydraulisk indstilling af tændernes vinkel sikrer et godt resultat under alle forhold. Og med et trækkraftbehov på 120 hestekræfter og en stor arbejdshastighed på 16 kilometer i timen er kapaciteten på en 6 meter strigle over syv hektar i timen, tilføjer han.

Sparer brændstof

Jesper Hansen begrunder anskaffelsen med, at han var træt af at bruge så meget brændstof og tid på stubbeabejdning i høst.

- Og jeg er bestemt ikke blevet skuffet efter at have set min strigle her på Roskilde Dyrskue. Den er virkelig kraftigt bygget, siger han og forklarer, at han vil bruge den til at fordele den snittede halm og avner samt at aktivere spildfrø lige efter mejetærskeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bredt redskabsprogram

Jens Lübeck Agro markedsfører halmstrigler fra Engelske Weaving i størrelser fra 6 til 12 meter og har foruden Weaving-importen også import af UNIA-jordbehandling, ROC-pickup-river, CELLI-slagleklippere samt SIP-græsmaskiner.

Forretningen bygger på mere end 75 års erfaring med maskinhandel og ejes og ledes af fjerde generation Lübeck.