Lyt til artiklen:

Dyrskuepremiere til elektrisk gravemaskine

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Abonnementsartikel

Stenderup har oplevet en betydelig succes med importen af Bobcat, som virksomheden overtog fuldt ud i marts i år.

På Roskilde Dyrskue viser Stenderup en nyhed: Det er en elektrisk minigraver i to-tons-segmentet med modelbetegnelsen E19e.

Egenvægten er 1907 kg, og i den nuværende version er den uden kabine. Men det kommer, lover administrerende direktør Troels Jensen fra den danske Bobcat-importør, Stenderup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han siger, at det er den eneste elektriske minigraver i to-tons-segmentet, og at den er meget velegnet til anlægssektoren.

- Vi har på få år oplevet, at prisen for de elektriske maskiner er kommet til at se meget fornuftige ud, siger Troels Jensen.

Han vurderer, at man for få år siden skulle betale 2,5 gange prisen på en tilsvarende dieseldrevet, hvis man valgte en elektrisk maskine.

- Nu er prisforskellen reduceret yderligere, og en eldrevet maskine er nu kun cirka 50 procent dyrere, siger Troels Jensen.

Han tilføjer, at der er en del muligheder for tilskud til de elektriske maskiner, og desuden sparer man en del driftsomkostninger på de elektriske maskiner sammenlignet med de dieseldrevne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og så skal man huske, at de eldrevne gravemaskiner ikke larmer. og der er ingen udstødning. Det er en fordel mange steder, for eksempel i villahaver og også ved opgaver indendørs, siger Troels Jensen.

Den frække dreng

Han fortæller, at succesen med Bobcat-importen har været overvældende, og hans ambition er, at Bobcat gerne må have et image sm klassens frække dreng.

- Vi har aldrig før oplevet at have et produkt, som folk henvender sig selv på i så stor stil. Alene den første dag, vi havde importen 100 procent, ringede 25 kunder, fortæller han.

Han mener også, at det har fremmet succesen, at de foregående år har været lidt svære, fordi forretningen reelt var begrænset af, at det var svært at skaffe tilstrækkeligt mange maskiner.

- Derfor var sælgerne sultne. Og det samme var Bobcat, siger Troels Jensen.