Grindsted Landbrugsskole har valgt at sendt fire af skolens lærere, Anita Meldgaard, Christina Krupa, Poul Kirkegaard og Bent Laursen på efteruddannelsen, for at opgradere økologiundervisningen på skolen. 

- Der er kommet flere krav til undervisning i økologi fra ministeriet, og selvom vi har haft økologi implementeret i undervisningen på de fleste forløb, så har vi nu besluttet at sætte ekstra fokus på det. Derfor er fire lærere taget på efteruddannelse i økologi, forklarer Kurt Østergaard, forstander på Grindsted Landbrugsskole.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af de Grindsted-lærere, der er med på uddannelsen, er kvæglærer Anita Meldgaard. 

- Der er kommet flere krav og nye fag på landbrugsuddannelsen, så det er helt naturligt, at vi får yderligere viden på det område. Og efteruddannelsen har virkelig givet en masse ny inspiration. Mange af mine kvæg-elever har stor interesse for økologi, da de måske selv har arbejdet på en økologisk gård, så dem vil jeg nu kunne udfordre endnu mere i undervisningen end tidligere, siger Anita Meldgaard.    

Økologi skal fylde mere hos landbrugselever

Bag uddannelsen står Videncentret for Landbrug, Økologi, og kursusleder Jette Riis er meget tilfreds med den store interesse, som landbrugslærerne har vist.

- Vi hørte fra både landbrugsskolelærere og elever, at de ikke var helt tilfredse med den undervisning, der blev lavet i forhold til økologi på landbrugsskolerne. Derfor satte vi en efteruddannelse op, som skulle opkvalificere landbrugsskolelærerne inden for økologi, siger hun. 

Jette Riis mener, det er vigtigt, at økologien kommer til at fylde mere både i elevernes bevidsthed og hos lærerne. Både Natur- og Landbrugskommissionen og Økologi-handlingsplanen 2020 sætter høje mål for udviklingen af økologisk produktion i Danmark. Derfor mener hun, behovet er stort for, at økologiundervisningen bliver langt mere integreret i landbrugsuddannelsen.