Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

Mikromineraler med Makro værdi

28. nov. 2023 | Indrykket af Nutrimin

Kobbersulfat i foderet kan give mange udfordringer i vommen

Del artiklen:

For nogle år siden blev kobbersulfat anvendt i fodbad til køer. Kobbersulfat spaltes, og den frie Cu+ var effektiv til at bekæmpe mikroorganismer. Mange mennesker bruger stadig kobbersulfat i mineralerne til kvæg. Derfor giver det god mening at spørge om, hvad der så kan ske i vommen.


Udfordringer med kobbersulfat

Kobbersulfat smager dårligt og kan nedbryde andet foder. I vommen er der risiko for, at kobber binder sig til store komplekse molekyler (antagonister), der er uopløselige. Disse antagonister går ufordøjede gennem koen med tab af mineraler til følge. Cu-ionerne kan være giftige for de mikrober, der skal omsætte NDF. Dette resulterer i en nedsat fordøjelse af cellevæggene (NDF), hvilket fører til mindre energi for koen til mælkeproduktion. Figuren til højre viser de skitserede scenarier.

Se figuren på Nutrimins hjemmeside


IntelliBond Mn, Zn og Cu

For at undgå de førnævnte problemer blev IntelliBond udviklet. Det er mikromineraler, der er bundet, så de først opløses ved ph under 4,0. Det betyder, at de går direkte gennem vommen, og derfor ikke kan indgå i nogen af de uhensigtsmæssige forhold, der er skitseret i figuren. De opløses først, når de kommer i løben, og mineralerne er klar til optagelse i tarmen.


I praksis har IntelliBond stor virkning

Vi har efterhånden opnået mange positive erfaringer med brugen af IntelliBond. Vi modtager tilbagemeldinger fra mælkeproducenter, der beretter om højere ydelse, bedre reproduktion og sundere køer. Det passer som fod i hose til de resultater, der er fra forsøgene, som kan ses nedenfor.

Se resultaterne på Nutrimins hjemmeside

IntelliBond Zn og Cu må anvendes i økologiske besætninger.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter