Babymad udviklet af stjernekokke, glutenfri morgenmadsprodukter sødet med frugt og ost lagret i en kalkgrube. 

Det er nogle af de produkter, som Danmark vil føre sig frem med ved verdens største økologimesse, BioFach.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Messen er ifølge Klaus Bentzen, der er eksportchef i Økologisk Landsforening, det vigtigste sted at sørge for, at Danmarks økologiske varer bliver endnu mere populære i udlandet. Han glæder sig over den stadigt stigende internationale efterspørgsel: 

- Vi ser nu resultaterne af de seneste års store eksportindsatser. Troværdigheden er et vigtigt parameter for de danske økologiske virksomheder. Danmark har en national troværdighed, fordi vi som et af de få lande har statskontrol, og vi har et stærkt forbrugende hjemmemarked med tillidsfulde forbrugere, siger han og fortsætter:

- På markederne lige uden for vores hoveddør er der stor vækst. Nu gælder det for virksomhederne om at vælge samarbejdspartnere med omhu, og bruge tid på at følge op på deres eksportindsatser. Det er vigtigt at have tålmodighed og fokus for at bryde igennem på markederne.

Topkokke lokker folk til den danske stand

På messen kommer også de to danske kokkekometer Frederik Rudkjøbing og Lars Lundø, som begge har arbejdet sammen med verdensmesteren Rasmus Kofoed. De fremtryller retter af de varer, som udstillerne har med på den danske stand.

- Vi har gode erfaringer med at bruge gastronomien som appetizer til de udstillende virksomheders produkter, siger Mette Jasper Gammicchia, der er markedsudviklingschef i Landbrug & Fødevarer, og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det åbne køkken er med til at tiltrække de besøgendes nysgerrighed, og samtidig har den bølge, som dansk gastronomi lige nu rider på som følge af den internationale anerkendelse af det nye nordiske køkken, været med til at skabe en fornyet nysgerrighed for de danske økologiske fødevarer. For den tyske forbruger er det samtidig nyt, at økologi også er en del af topgastronomien og ikke kun forbindes med helse og sundhed.

Messen finder sted 15. – 18. februar i Nürnberg i Tyskland.