Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

Brugte og skadede maskiner i høj kurs

7. jul. 2022 | Indrykket af Sjørup Group A/S

Markedssituationen skaber efterspørgsel for brugte reservedele

Del artiklen:

”Corona og krig i Europa har ændret markedssituationen i hele verden. Svigtende adgang til råvarer og vitale komponenter til fremstilling af nye maskiner giver maskinproducenterne store udfordringer. Selv fremstilling af nye reservedele bliver ramt. Det fører til forsinkelse af leverancer af nye maskiner overalt. Har man en maskine, som står stille på grund af en skade, kan det lige nu være svært at fremskaffe nye reservedele, og det koster ejeren mange penge hver dag”, forklarer Ole Lauridsen, indehaver og direktør hos Sjørup Group, der fortsætter: ”Derfor stiger efterspørgslen på både brugte reservedele og maskiner. Det mærker vi tydeligt her hos Sjørup Group, og derfor er vi altid på udkig efter brugte eller skadede maskiner hos både professionelle og private.”


Sjørup Groups forretningsmodel har i mange år været opkøb af maskiner til enten eksportsalg eller ophug til gode brugte reservedele. For netop dette forretningsområde er det vigtigt for Sjørup Group at få kontakt til så mange landbrug og entreprenører som muligt, da de ofte har brugte eller skadede maskiner stående. 


Desuden er konkursboer og forretningsophør også en god kilde til at skaffe maskiner af alle mærker. Sjørup Group opkøber i den forbindelse ofte store partier kontant. Hos værkstederne er der stor efterspørgsel efter modeller fra 1995 eller nyere, og derfor er det også de maskiner, som Sjørup Group primært går efter. På den måde kan maskinerne indgå i den recycling-cyklus, hvor komponenter udnyttes mest muligt og samtidig løser den nuværende mangel på reservedele hos værkstederne. 


De seneste år har Sjørup Group skærpet kravene til forhandlernetværket for at kunne yde den bedst mulige service overfor sine kunder indenfor salg af nye og brugte reservedele. 


”Det er sikkert i forbindelse med det, at der er opstået den misforståelse, at vi udelukkende kun laver handler gennem professionelle forhandlere, men det gælder kun for vores salg af reservedele – ikke indkøb af brugte eller skadede maskiner. I den forbindelse kan alle kontakte os direkte. 
Det er ret enkelt: send os fotos og data af det, du vil sælge, så kigger vi på sagen og svarer hurtigst muligt!”, siger Ole Lauridsen og slutter: ”Vi har siden 1982 opkøbt maskiner af alle – både professionelle og private, da det rent faktisk er en væsentlig del af vores recycling-koncept. Det ønsker vi at fastholde.”


Allerede da corona-pandemien begyndte, brugte Sjørup Group et 2-cifret millionbeløb på indkøb af nye reservedele og fyldte lageret godt op med de mest efterspurgte komponenter. Sammenholdt med det i forvejen store lager af brugte reservedele var virksomheden derfor godt rustet til at kunne opfylde den store efterspørgsel på reservedele, der opstod, og som i dag er endnu større.


Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer