Lyt til artiklen:

27 virksomheder viser økologien frem op verdens største økologimesse

00:00
Hastighed: ???x
02:45

Når der ringes ind til Biofach 2024 tirsdag den 13. februar er alle øjne i detail- og foodservicebranchen rettet mod hallerne i Nürnberg, hvor verdens største økologimesse foregår, det skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

27 danske virksomheder er med på den danske fællesstand, der skal vise det bedste fra økologien frem på Biofach, der sidste år tiltrak omkring 36.000 gæster fra over 135 lande.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Biofach er vigtig for dansk økologi, fordi vi har en unik mulighed for at møde hele branchen. Her kommer internationale indkøbere til den danske fællesstand for at se den innovative tilgang, som danske virksomheder har til økologisk fødevareproduktion. De kigger på os for at se nye varer i alle kategorier og for at få inspiration til det næste produkt, der skal sættes ind på deres hylder, siger Dennis Hvam, der er international markedschef i Økologisk Landsforening.

Derfor har Dennis Hvam kalenderen fuldt booket med aftaler under hele Biofach. Målet er at skabe kontakter og lave aftaler, der kan få flere økologiske produkter ud i de udenlandske supermarkeder og være med til at booste økologieksporten yderligere.

Udviklingen på de økologiske markeder viser da også, at der er gode muligheder for at skabe vækst. De seneste eksporttal fra Danmarks Statistik viste fremgang i dansk økologieksport, og efter et svært 2023 vendte salget på hjemmemarkedet i fjerde kvartal fra minus til plus.

- Markedet er ved at vende, og derfor er der enormt potentiale i Biofach netop i år. Danske virksomheder skal vise økologien frem for hele verden, og så er der en unik mulighed lige nu i Tyskland, der har adopteret Det Økologiske Spisemærke. Vi skal byde os til og hjælpe med best practices. Vi skal gå fra at sige, at vi er verdensmestre i økologi til at vise, at vi er det. Der spiller de danske virksomheder, den danske fællesstand på Biofach og de kontakter vi får en helt central rolle, siger Dennis Hvam.

BioFach 2024 foregår fra den 13. til den 16. februar. Den danske fællesstand er resultatet af et mangeårigt samarbejde mellem danske eksportvirksomheder, Økologisk Landsforening og Bio Aus Dänemark. Den er finansieret af Den Europæiske Union NextGenerationEU administreret af Fonden for økologisk landbrug.