Efter i to år at være blevet jagtet af de danske medier, forklarer Erik Ugilt Hansen nu, hvad der har fået ham til at træde ud af bestyrelsen for Dansk Pelsdyravlerforening.

- Min familie og jeg orker ikke mere. Nu må det være nok. Nogle få journalister har en dagsorden mod pelsdyrerhvervet, og jeg har som formand og tidligere formand været i front som skydeskive, selv om jeg flere gange er blevet helt frikendt ved uanmeldte offentlige dyrevelfærdstilsyn. Jeg kan mærke, at jeg stadig bliver jagtet af disse medier, og derfor har min familie nu bedt mig om at kaste håndklædet i ringen, siger Erik Ugilt Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formanden for Dansk Pelsdyravlerforening, Tage Pedersen, beklager Erik Ugilt Hansens beslutning.

- Jeg er meget ked af Eriks beslutning, som jeg dog godt forstår, når man ser på det, som Erik har været udsat for. Erik Ugilt Hansen har gjort et kæmpe stykke arbejde for pelsdyrerhvervets udvikling  - og for Danmark, for den sags skyld. Erik har været en iværksætter, der har skabt store værdier for landet, siger Tage Pedersen og fortsætter:

- Det er ærgerligt, at han nu fældes af kræfter, der tænker mere på at nedbryde end at opbygge. Men Erik har også været en kontroversiel person, som bestemt ikke har været bange for at tage kampen op mod myndigheder og andre, blandt andet i miljøspørgsmål og det samlede landbrugs rammevilkår. Derfor har han nok også været et yndet offer i medierne.