Abonnementsartikel

Aktivister fra den kontroversielle dyreværnsgruppe Anima er igen brudt ind på danske minkfarme og har optaget billeder af 400 skadede eller døde mink.

Der var endnu engang billeder af døde og vanrøgtede mink fra danske farme på TV torsdag aften.

TV Avisen har fået videooptagelserne fra den kontroversielle dyreværnsgruppe Anima, der påstår, at de har modtaget dem anonymt på en harddisk fra svenske dyreværnsaktivister.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt indeholder harddisken optagelser af 400 mink, der enten er vanrøgtede, skambidte eller døde. Avlskort oven på burene viser, at der er tale om mink på danske minkfarme, og en GPS-sender indbygget i det anvendte videokamera viser, hvilke minkfarme, der er tale om.

TV Avisen har vist billederne til veterinærdirektør Per Henriksen fra Fødevarestyrelsen, som ikke er tvivl om, at flere af minkene fra optagelserne burde have været aflivet for længst.

- Jeg er skuffet over, at man kan finde dyr, der bliver udsat for lidelser på den måde, siger Per Henriksen til TV Avisen.

Han siger desuden, at det tyder på, at der ikke er tilstrækkelig dagligt opsyn med minkene.

Bestyrelsesmedlem fra Pelsdyravlerforening

Aktivisterne har brudt ind på i alt 27 pelsdyrfarme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af de minkfarme, der har haft besøg af aktivisterne, ejes af Erik Ugilt Hansen, der også er bestyrelsesmedlem i Dansk Pelsdyravlerforening. Her brød aktivisterne ind på farmen og optog video i to timer. I løbet af de to timer fandt de 13 mink, der var blevet udsat for vanrøgt.

Fødevarestyrelsen overvejer nu at politianmelde de pågældende pelsdyravlere. Erik Ugilt Hansen har ikke ønsket at udtale sig.

I orden at bryde loven

En af de danske aktivister Thorbjørn Schiøning fra Anima udtalte til TV Avisen, at det er i orden at kravle over et hegn for at bringe sager om dyremishandling ud i offentligheden.

Han blev desuden spurgt, om han kunne være sikker på, at det ikke var dyreværnsaktivisterne, der havde anbragt de skadede dyr og derefter filmet dem.

- En påstand om, at dyrevenner skulle have kørt rundt med sårede dyr i en lastvogn, lukket dem ind i nogle bure for derefter at filme dem, det lyder fuldstændig vanvittigt, siger Thorbjørn Schiøning til TV Avisen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et medlem af Anima er tidligere blevet idømt fængselsstraf for medvirken til at sætte ild til en minkfarm, der var under opførelse.