Plantedirektoratet besøger alle pelsdyravlere i år, og de foreløbige tal viser, at der er problemer på 393 ud af 741 farme. Det svarer til 53 procent, ifølge TV Avisen på DR, der også havde fået agtindsigt i billeder af mink med åbne sår. Billederne var taget af Plantedirektoratet i år.

- Man kan se, at de har bidt hinanden, og det vil jo ske i en kæmpestor produktion. Det afgørende er, at avleren gør noget ved de her dyr, siger Axel Nielsen, kontorchef i Plantedirektoratet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud af de 741 farme blev syv anmeldt til politiet.

TV Avisen var på besøg hos pelsdyravler Anders Kvist i Hvide Sande, som ikke havde fået anmærkninger.

- Det er nogle ganske simple regler, som vi alle sammen burde kunne overholde, sagde Anders Kvist til DR.

- Vi må jo have været for dårlige i organisationen til at fortælle, at sådan og sådan skal det være. Vi har ellers kæmpet med det, og vi kæmper videre, sagde han.

Vil ekskludere medlemmer

Et af de tiltag, Dansk Pelsdyravlerforening nu vil gøre brug af, er at ekskludere de medlemmer, som igen og igen har problemer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er ikke tilfreds. Vi har valgt i bestyrelsen, at hvis en avler bliver ved med at have problemer med dyrevelfærden, bliver han ekskluderet af foreningen, og det, tror jeg, er vejen ud af det. Desværre. Jeg synes ikke, at det er nogen god idé at skulle ekskludere nogle medlemmer, men det kan blive nødvendigt, sagde Kaj Kristensen, formand for Dansk Pelsdyravlerforening til DR. 

Læs også Pelsdyrforening savner bagatelgrænse.