Dansk Pelsdyravlerforening indbringer TV2 for pressenævnet for at lyve og vildlede den danske befolkning i det seneste afsnit af Operation X.

- Alle seriøse kilder viser, at der ikke foregår omfattende dyremishandling på danske minkfarme. TV 2 erkender da også nu, at ”langt de fleste (mink) ikke havde synlige skader”. Erkendelsen kom i det netop viste opfølgningsprogram, skriver Dansk Pelsdyravlerforening i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ikke desto mindre fortsætter TV 2 med bevidst løgn og vildledning i programmet Operation X, for at retfærdiggøre den oprindelige udsendelse, skriver foreningen.

Tekniske fejl

Pelsdyravlerne gør opmærksom på, at når der er tale om "fejl og mangler på op til 85 procent af farmene", som det blev fremlagt i Operation X, så er det tekniske fejl - ikke fejl, der har med sår og bylder at gøre.

Som eksempler på typiske fejl kan nævnes mangelfuld føring af medicinlogbog og/eller korrekte beskæftigelsesmaterialer i form af hylder eller rør.

Ved den igangværende undersøgelse af Fødevarestyrelsen, er der dog "kun" fundet fejl på 38 procent af farmene.

- Vi holder møder og oplyser vores medlemmer for at komme fejlene til livs. Der en ingen tvivl om, at 30 procent er 30 procent for meget, sagde foreningens formand, Kaj Kristensen til Maskinbladet den 10. august, hvor Fødevarestyrelsens undersøgelse viste fejl på 30 procent af minkfarmene.