Statsminister Mette Frederiksen (S) åbner døren på klem for små lempelser i nedlukningen af samfundet, men forlænger forbuddet mod større forsamlinger.

Regeringen lukker helt ned for festivaler og markeder - herunder dyrskuer - til og med august.

Dermed er det nu definitivt, at de arf sommerend dyrskuer, som arrangørerne endnu ikke selv har aflyst, ikke kan gennemføres. Det gælder således også de store landsdelsdyrskuer, herunder Landsskuet, som først skulle finde sted i begyndelsen af juli.

Statsministeren lemper samtidig på vilkårene for at sende de små børn i pasningsordninger og skole og for at lade visse virksomheder åbne igen efter påske.

Men Mette Frederiksen stiller som betingelse, at alle danskere fortsat gør, som vi har gjort de seneste uger. Ellers bliver lempelserne efter påske ikke til noget.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Endnu findes lempelserne kun på papiret og er kun en mulighed, sagde Mette Frederiksen på pressemødet mandag aften.

Hun fastslog, at lempelserne er betinget af vores adfærd, og hun fastslog, at vi ikke får vores hverdag tilbage foreløbig.

Hun gjorde det også klart, at der vil gå adskillige uger, før en eventuel anden fase i åbningen vil kunne iværksættes, fordi coronasmitten har en forsinkelse og eksperterne behøver tid for at kunne vurdere effekten af den første forsigtige fase i åbningen af samfundet.