Lyt til artiklen:

Forsvarsministeren indkalder til møde om slettede SMS´er

00:00
Hastighed: ???x
01:51

Abonnementsartikel

Partilederne er mandag indkaldt til møde om SMS-sagen. Her skal endnu et forsøg på at genskabe mink-SMS´er drøftes.

Mandag aften er partilederne blevet inviteret til møde i Forsvarsministeriet af fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen, det skriver B.T

Det sker efter at samme avis har fået aktindsigt i et notat, der viser, at FE ikke blev anmodet om at undersøge, om de kunne finde beskederne i data fra tjenestens overvågning af det statslige wi-fi-netværk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der til kommer, at FE havde ikke lovhjemmel til at gøre forsøget. Denne vigtige information om manglende lovhjemmel, skrev Forsvarets Efterretningstjeneste i tre forskellige notater sendt til ministeriet, viser notatet, som B.T. er i besiddelse af.

- Jeg vil gerne invitere Folketingets partier til en briefing om den aktuelle sms-sag, hvor jeg sammen med chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste vil give en status, skriver Troels Lund Poulsen i invitationen, som B.T. har set.

Siden avisens afsløringer har blandt andre den konservative formand, Søren Pape Poulsen presset på for at få genskabt SMS´erne.

Søren Pape presser på for at få de slettede SMS´er genskabt

Se også:

Søren Pape presser på for at få de slettede SMS´er genskabt

Forsvarets efterretningstjeneste kan potentielt finde data om Mette Frederiksens beskeder, hvis de er sendt som iMessage. Det skyldes at Center for Cybersikkerhed under FE overvåger det statslige wi-fi netværk. Og netop iMessage var altså det, som Mette Frederiksen benyttede i stedet for SMS, da minksagen udspillede sig, skriver avisen.

Det vil sige, at hvis Statsministeren, der sad i coronaisolation på Marienborg i perioden, var logget på det statslige wi-fi vil være blevet logget af FE.

Artiklen fortsætter efter annoncen

SMS´erne fra minksagen skal genskabes

Se også:

SMS´erne fra minksagen skal genskabes

Mødet i Forsvarsministeriet finder sted mandag klokken 20.