Lyt til artiklen:

Vand og mudder presser DTP til at aflyse traktorpulling i Brande

00:00
Hastighed: ???x
02:30

Arrangørerne bag DM Dansk Tractorpulling har brugt de sidste uger og dage på at nærstudere banen ved Brande. Men på trods af forberedelser med at planere og harve banen i 30 centimeters dybe, så har vandet taget over.

Ole Bredahl, formand for DTP Dansk Traktorpulling ærgrer sig over aflysningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Banen er i øjeblikket så mudret, at den ikke kan holde til de store træk, hvor nogle af de største har op til 10-12.000 heste med en slæde på op til 20 ton, siger Ole Bredahl.

Hvis banen skal blive klar, vil det kræve mindst en uge med tørvejr og varme, men det kan vejrudsigten ikke love.

- De siger godt nok, at de bliver varmere fra 1. maj, men det er kun tre dage før afdelingen, så det er ikke nok tid til at banen kan holde til de mange traktorer. Det bliver ét stor mudder, siger formanden for DTP.

Arrangørerne har valgt at aflyse allerede nu af hensyn til de mange gæster og deltagere ude fra, så de kan nå at aflyse transport.

- Der er tilmeldt cirka 100-110 traktorer fra Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Dertil forventer vi, at der ville komme 4.000-5.000 publikum, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sidste gang DTP stod i samme situation var for cirka 15-18 år siden, hvor vejret også tvang dem til aflyse en afdeling i Herning.

Nu håber arrangørerne bag DM i traktorpulling blot, at vejret ændrer sig til det bedre, så banen i Visby ved Tønder, hvor nummer to afdeling ud af de otte afdelinger skal afholdes Kr. Himmelfartsdag, bliver tør og klar.

rich-media-3
Pressefoto: DTP Tractorpulling.

Afprøve ny traktor

Formanden for DTP Midtjylland, Michael Pagaard, som står som arrangør af afdelingen i Brande, ærgrer sig også over aflysningen.

- Jeg har lige købt en ny traktor IH Fermall 1206 Holland, så jeg kunne være klar til pulling i Brande. Min datter var også klar til at deltage. Hun er 16 år og har lige fået traktorkørekort, så nu kan hun være chauffør. Men nu må hun vente yderligere en uge, inden hun kan deltage i Visby, siger Michael Pagaard.

Vinderen af DM i traktorpulling bliver udnævnt i september.