Lyt til artiklen:

Messerschmidt: Statsministeren lyver for offentligheden

00:00
Hastighed: ???x
02:14

- Jeg forstår ikke, at danske landmænd kører grisene ud af Danmark i det omfang, vi ser. Jeg ville hellere have, at de lod deres grise slagte i Danmark og understøtter, at der er slagteriarbejdspladser.

Sådan lød svaret fra Mette Frederiksen (S) på et spørgsmål fra Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, der under en spørgetime i Folketinget ville vide om statsministeren ville garantere, at en kommende CO2-afgift på landbruget ikke koster arbejdspladser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har fået formanden for Dansk Folkeparti til tasterne. På det sociale medie X skriver Morten Messerschmidt:

- Mette Frederiksen er jo ikke dum. Hverken på papiret eller i virkeligheden. Så hvorfor fremstår hun som en, der tror, landbruget af ren ondskab sender smågrise til slagtning i udlandet?

Han påpeger, at der de seneste 25 år er lukket 20 slagterier i Danmark, men at det ikke er et udtryk for, at landbruget hader Danmark.

28 slagterier er lukket på 25 år

Se også:

28 slagterier er lukket på 25 år

- Danmark tilbyder dårligere konkurrencevilkår end vores nærliggende nabolande. Det er økonomien, der presser. Og det problem er Mette Frederiksen jo selv en del af med den CO2-afgift, som alene pålægges i Danmark, skriver partiformanden.

Han så hellere, at man gjorde det på europæisk plan, da han mener, at det ville stille det landbruget i en konkurrencemæssig fornuftigere situation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han køber ikke statsministerens forslag om, at grisene skal slagtes nær produktionen.

- Umiddelbart fornuftigt og sympatisk, ja. Men hvis kravet alene stilles i Danmark, vil al griseproduktion jo ende i Tyskland og Polen. Er det det, Mette Frederiksen foreslår? Næppe. Men igen; de mekanismer tror jeg godt, Mette Frederiksen forstår. Hun lyver bare for offentligheden for at fremstå pænere end hendes politik egentlig er, skriver Morten Messerschmidt.