Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Ingen spot teaser
Opret gratis profil

Lovkrav om tidsregistrering rykker nærmere

25. okt. | Indrykket af SAGRO I/S

Landmænd pålægges snart et nyt lovkrav, som kan gøre hverdagen mere bøvlet.

Del artiklen:

Det kommende lovkrav om at indføre et objektivt, pålideligt og tilgængeligt arbejdstidsregistreringssystem har nu været i høring og forventes fremsat for folketinget i løbet af november. Herefter forventes loven at blive vedtaget i den nuværende form og træde i kraft fra d. 1. januar 2024.

Siden høringen er der nu kommet mere klarhed omkring hvordan løsningen skal være udformet. Der fastholdes en høj grad af metodefrihed, som betyder det ikke vil være et krav at tidsregistreringen skal foregå digitalt. En digital løsning som SAGRO Time kan dog gøre overholdelsen af den nye lovs strenge krav langt nemmere.

- Vi oplever allerede nu en stigende interesse for SAGRO Time, der faktisk er en ud-af-boksen løsning, der løser alle kravene i den kommende lov, siger Kim Alexander Jensen, der er digitaliseringsassistent hos SAGRO. 

Tidsregistreringen skal nemlig overholde en række krav, som vil være nemmest at overholde med en digital løsning. Uanset metode skal registreringerne være tilgængelig for hver medarbejder. Medarbejderne skal altså kunne tilgå egne tidsregistreringsoplysninger på egen hånd.

Med SAGRO Time får hver medarbejder et login, som gør at de kan logge ind på hjemmesiden og se alle deres tidsregistreringer. Ligeledes kan medarbejderne downloade SAGRO Time som app til telefonen, hvor medarbejderen både kan se sin vagtplan og tidsregistreringer.

Dertil er der et opbevaringskrav i loven, som kræver at oplysningerne gemmes i 5 år efter udløbet af beregningsperioden i forhold til 48-timers reglen. 48-timers reglen foreskriver at medarbejdere ikke må arbejde mere end 48 timer i gennemsnit over enhver periode på 4 måneder.

- Dette kan man nemt holde styr på med SAGRO Time ved at tjekke tidsregistreringerne for medarbejderne på platformen. Man kan også nemt lave vagtplaner og danne sig et overblik over hver medarbejders ugentligt planlagte arbejdstimer, siger han og fortsætter:

- Har man kun én eller to medarbejdere, kan man nok slippe afsted med en form for manuel tidsregistrering, men ved flere medarbejdere kan det hurtigt blive bøvlet og uoverskueligt, når over 5 års daglige tidsregistreringer skal opbevares for hver medarbejder.

Vil du høre mere om SAGRO Time, så skriv til os allerede i dag på kim@sagro.dk. Du kan også læse mere om SAGRO Time, eller læse vores kundecases, hvor et par af vores kunder fortæller hvad de synes om løsningen og hvordan de bruger SAGRO Time.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser