En række politiske partier vil nu have FE til at genskabe de slettede SMS´er i de hektiske uger op til beslutningen om at aflive alle landets mink.

- Vi er blevet ført bag lyset i et cover up, der fik os alle til at tro, at Mette Frederiksens sms'er ikke kunne genskabes. Ordet skandale er en underdrivelse, udtaler De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, til B.T. efter avisen har har afdækket en række notater fra Forsvarets Efterretningstjeneste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilbage i december 2021 skrev Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse:

Forsvarets Efterretningstjeneste(FE) kan ikke genskabe blandt andre statsminister Mette Frederiksens sms'er i minksagen.

Forsvarets Efterretningstjeneste bruger nemlig samme metode som Rigspolitiet, der uden held har forsøgt at genskabe de slettede sms'er.

- FE kan på det foreliggende grundlag ikke pege på yderligere undersøgelser, som kunne være iværksat for at fremfinde og eventuelt genskabe de pågældende beskeder, skrev Forsvarsministeriet.

Statsminister stiller op i samråd om slettede sms'er

Se også:

Statsminister stiller op i samråd om slettede sms'er

rich-media-3
Barbara Bertelsen ved Retten på Frederiksberg efter timelang vidneafhøring i Minkkommissionen. Arkivfoto: Marianne Nørmark.

Under afhøringerne i Minkkommissionen udtalte departementschef Barbara Bertelsen, at hun fortrød at have slettet sin SMS-korrespondance med blandet andet Mette Frederiksen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er ingen, der hellere ville have mine SMS´er om sagen end mig, sagde departementschef Barbara Bertelsen i 2021 under sin afhøring i Retten på Frederiksberg.

Departementschef fortryder sletning af sine SMS´er

Se også:

Departementschef fortryder sletning af sine SMS´er

Avisen B.T. har fået aktindsigt i et notat, der viser, at FE ikke blev anmodet om at undersøge, om de kunne finde beskederne i data fra tjenestens overvågning af det statslige wi-fi-netværk.

Der til kommer, at FE havde ikke lovhjemmel til at gøre forsøget. Denne vigtige information om manglende lovhjemmel, skrev Forsvarets Efterretningstjeneste i tre forskellige notater sendt til ministeriet, viser notatet, som B.T. er i besiddelse af.

Mette Frederiksen har overdraget alle sine telefoner og en Ipad til retten

Se også:

Mette Frederiksen har overdraget alle sine telefoner og en Ipad til retten