Abonnementsartikel

Fredag den 21. juni hejste man på Kalø flaget for at fejre ikke færre end 29 nye økologiske landmænd. der dimitterer fra skolen.

De unge nyuddannede landmænd er nu klar til at tage fat i den økologiske fødevareproduktion som de alle sammen brænder for. Flere af dem har allerede fremtiden på plads i form af deres egne produktions ejendomme og andre har fået ansættelse på en bedrift. En del af eleverne rejser også uden for landets grænser hvor der netop nu er stor efterspørgsel på økologiske fødevareproducenter fra Kalø - som i øvrigt er Damarks eneste økologiske landbrugsskole og rent faktisk en af de få i Europa.

Det skriver skolen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skolen på Kalø er stolte over nu at have udklækket et nyt hold landmænd med særlig fokus på klima, bæredygtighed og økologiske principper.

- Det ser ud til at der endelig kommer en grøn politisk omstilling i Danmark hvor landbruget vil blive prioriteret ikke kun ud fra en miljø- og klimamæssig betragtning som er nok så vigtig - men også ud fra en økonomisk fornuftig synsvinkel hvor fremtidens fødevareproducenter vil og skal have noget at skulle have sagt, siger forstander Nikolaj Houkjær fra Kalø.

Skolen pointerer også, at der er fortsat mangel på kvalificerede fødevareproducenter ikke bare i Danmark men i hele verden. Derfor er man også glade for at der til august rykker nye hold ind på Kalø med elever fra mange andre lande end Danmark. Det er med til at give skolen den internationale og globale vinkel som man prioriterer meget højt.

Skolen oplever generelt en stor interesse for de økologiske landbrugsuddannelser. Mange af eleverne søger ind på skolen med henblik på at søge job inden for landbrug og fødevareproduktion både i Danmark og i udlandet, men flere går også efter at blive selvstændige fødevareproducenter. Udviklingen i det økologiske landbrug er inde i en stor udvikling i disse år, og samtidig med at forbrugerens fokus er rettet mere mod dyrevelfærd, økologi, og klima mere end mod prisen, gør, at der er stor efterspørgsel efter kompetente unge landmænd med en økologisk uddannelse bag sig.

Ifølge skolen er der stadigvæk ledige pladser på flere af linjerne på Kalø, der begynder 12. august