Lyt til artiklen:

Hvem skal være "Årets Øko-elev"?

00:00
Hastighed: ???x
03:08

For femte gang uddeler Landbrug & Fødevarers Økologisektor prisen "Årets Øko-elev", og der er åbent for nomineringer nu. Så har du en elev på bedriften eller på skolebænken, som fortjener et stort skulderklap for deres interesse for økologien, så er det nu, du skal indstille dem, skriver L&F i en pressemeddelelse.

- Der findes så mange dygtige unge mennesker, der gerne vil være med til at forme økologiens fremtid. Unge som kan se det spændende i det økologiske håndværk og som gerne vil være med til at udvikle vores produktion. Dem skal vi have frem i lyset. For det fortjener de. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi igen i år kårer "Årets Øko-elev, siger formand for Sektor Økologi i Landbrug & Fødevarer Hans Erik Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selve kåringen ser i forbindelse med Økologisektionens årsmøde den 26. oktober 2023 på Landbrugsskolen Hansenbjerg i Kolding. Men det er nu der skal indstilles kandidater.

Hvem leder vi efter?

Økologisektionen leder efter landbrugselever - uanset uddannelsestrin i landbrugsuddannelsen eller på landbrugets lederuddannelser - der viser en særlig interesse og nysgerrighed for den økologiske- produktionsform og håndværk. Unge, der tør tage initiativ, som viser stor faglighed og engagement, samt tør udfordre vanetænkning i klasselokalet eller ude på praktikpladsen og som bidrager til et godt socialt arbejdsmiljø.

Både praktikvært, underviser og eleven selv kan indstille kandidater til "Årets Øko-elev 2023". Med en udtalelse/indstilling om kandidaten fra de to øvrige parter. De tre parter motiverer og begrunder via tekst eller video eller begge dele, hvorfor eleven bør være "Årets Øko-elev 2023".

Hvordan findes vinderen?

Til kåringen af "Årets Øko-elev" er der sammensat et bredt dommerpanel, der bl.a. består af repræsentanter fra Økologisektionens bestyrelse, sektorchefen for Økologi i Landbrug & Fødevarer, direktøren for Innovationscenter for Økologisk Landbrug, et medlem af LandboUngdoms landsledelse, repræsentanter fra to landbrugsskoler samt en repræsentant for Landbrug & Fødevarers Netværk for Unge Økologer.

Med titlen som "Årets Øko-elev" følger - ud over æren - en første præmie på 5.000 kroner. 2. pladsen modtager 2.500 kroner, og endelig kåres 'Årets bobler'. Til alle tre priser følger desuden et abonnement på magasinet 'Økologi - Inspiration til jordbruget'.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så kender du en dygtig ung landbrugselev med kikkerten særlig rettet mod økologien så send din nominering til Sofie Bak Nielsen, sbni@lf.dk. Deadline er 22. september.