Økologisektionen hos Landbrug & Fødevarer indbyder nu landbrugsskoler, landbrugselever og praktikværter til at være med til at kåre årets økologi-elev. Med initiativet ønsker Landbrug & Fødevarers økologisektion at anerkende en ung landmand på vej ind i erhvervet, der har fokus på økologi, og som kan være med til at inspirere andre unge til at vælge økologiens vej.

Hans Erik Jørgensen, der er formand for Landbrug & Fødevarers økologisektion, siger:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt, at vi får øje på de unge, der turner ind på økologien, og som kan inspirere andre unge. De unge ser nemlig på økologien på en anden måde end os, der har været i gamet i mange år, siger han.

Kriterier for udvælgelse

Ved udvælgelsen af årets økologi-elev lægger dommerpanelet vægt på, at eleven udviser:

- Særlig interesse for den økologiske produktionsform.

- Stor faglighed og engagement.

- Nysgerrighed på det økologiske håndværk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Initiativ og turde at udfordre vanetænkning.

Se i økologiens retning

Landbrug & Fødevarers økologisektion ser gerne, at flere unge i landbrugsuddannelsen får øje på de mange spændende muligheder, der er i den økologiske produktionsform.

- Det er vigtigt for udviklingen i den økologiske sektor, at flere unge bliver interesseret i den økologiske produktionsform og selv får lyst til at tage fat dér, siger Hans Erik Jørgensen.

Hvem kan indstille?

Både lærere, elever og praktikværter kan bringe kandidater i spil til årets økologi-elev.

Bedømmelseskomiteen består af formanden, et medlem af Landbrug & Fødevarers økologi-sektions bestyrelse, Landbrug & Fødevarers sektorchef for økologi, og chef for SEGES Økologi Innovation, et medlem af LandboUngdoms Landsledelse samt en repræsentant for landbrugsskolerne. De unge har også mulighed for at indstille sig selv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der bliver nomineret to elever og selve kåringen finder sted på Økologi-sektionens årsmøde 24. oktober 2019 på Dalum Landbrugsskole.

- Med prisen vil vi gerne vise den unge anerkendelse og puste til stolthed og motivation til at blive endnu bedre,? siger Hans Erik Jørgensen, der håber, at rigtig mange unge vil deltage i konkurrencen.

Alle landbrugsskole-elever kan indstilles til prisen; uanset, hvor de er i deres uddannelsesforløb og uanset, om de i efteråret 2019 er på skoleophold eller i praktik.

Indstillingen kan foretages af én af følgende parter med en udtalelse/indstilling fra de to øvrige parter:

- Elevens undervisere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Elevens praktikvært/arbejdsgiver.

- Eleven selv.

De tre parter motiverer og begrunder, hvorfor eleven skal være årets økologi-elev.

Det sker ved, at man indsender enten en lydfil, video, powerpoint eller en tekst, der begrunder, hvorfor eleven bør være årets økologi-elev.

Indstillingerne sendes senest 4. oktober 2019 til Hanne Børsch hab@lf.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med titlen følger førstepræmie på 3.000 kroner og andenpræmie på 1.000 kroner.

Se mere om retningslinjerne for kåring af årets økologi-elev.