Lyt til artiklen:

Foreningen af landbrugsskoler tager Morsø og Sjælland med ind i varmen

00:00
Hastighed: ???x
03:06

- En samlet sektor er værdifuld, når vi skal arbejde for at fremme fremtidens grønne kompetencer i nyt videnscenter og ny ungdomsuddannelse, siger formand Lars Møgelbjerg Andersen.

Formanden for Danske Landbrugsskoler mener det giver god mening at forene kræfterne, når de unges grønne kompetencer skal udvikles på landbrugsuddannelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Danske Landbrugsskoler er man glade for at byde to nye skoler velkommen og dermed samle næsten hele sektoren.

De nye medlemmer i foreningen er Morsø Landbrugsskole og Landbrugsskolen Sjælland, hvis ansøgninger formelt blev godkendt af Danske Landbrugsskolers bestyrelse før onsdagens generalforsamling.

Morsø Landbrugsskole indgår i EUC Nordvest, mens Landbrugsskolen er en del af Roskilde Tekniske Skole.

- Som skoler står vi overfor en tid, hvor vi skal styrke den eksisterende landbrugsuddannelse til grøn omstilling og bæredygtighed og formentlig snart forholde os til en ny ungdomsuddannelse, som vil få konsekvenser for os og vores uddannelser. Her er det stærkt, at vi nu kan komme med konstruktive og nuancerede indspil på vegne af stort set alle udbydere, siger Lars Møgelbjerg Andersen, formand for Danske Landbrugsskoler.

Mellemskoler

Formanden henviser til børne- og undervisningsminister Mattias Tesfayes udmeldinger om, at han til efteråret vil lancere et udspil til en ungdomsuddannelse, hpx, som skal være et alternativ til gymnasiet for elever, der har planer om en praksis- eller professionsrettet uddannelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Medlemsskolerne ventes også snart at få travlt med at føre et grønt videnscenter ud i livet. Udbyderne af de grønne erhvervsuddannelser - landbrug, gartner og skov - har i fællesskab søgt om at etablere videnscentret. På samme tid er man i gang med at søge flere forskellige fonde om udviklingsprojekter, der skal fremme inkubationsmiljøer, medarbejdernes kompetencer og udvikling af skolerne.

- Eleverne på landbrugsuddannelsen får brug for endnu mere viden og kompetence, så skolerne skal i fællesskab sikre, at bæredygtighed og grøn omstilling gennemsyrer både uddannelse og skolernes virke. Grøn omstilling og bæredygtighed skal ikke bare være noget, vi taler om, men noget vi praktiserer hver eneste dag. Det er vi i fuld gang med, men vi får brug for ressourcer til at sætte endnu mere fokus på det de kommende år, siger Bjarne Ebbesen, næstformand i Danske Landbrugsskoler.

Danske Landbrugsskoler med 13 skoler:

Agroskolen (del af Herningsholm), Asmildkloster, Bygholm, Dalum, Grindsted, Gråsten, Jordbrugets Uddannelsescenter Århus, Kalø Økologisk Landbrugsskole (del af Viden Djurs), Kjærgaard, Landbrugsskolen Sjælland (del af Roskilde Tekniske Skole), Morsø Landbrugsskole (del af EUC Nordvest) Nordjyllands Landbrugsskole, ZBC Jernbjerggaard.