Det har sat gang i en masse reaktioner, at Bæredygtigt Landbrug i sit ugentlige medlemsbrev fremhævede en kontorchef i Miljøstyrelsen med navn, fordi den ansatte - ifølge Bæredygtigt Landbrug - politiserer sit arbejde.

Tidligere har både DJØF og Dansk Magisterforening været ude med skarp kritik af Bæredygtigt Landbrugs handling, og nu er det Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, der på sin Facebook-side forholder sig til problematikken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ministeren skriver i sit opslag, at han ikke mener, at det er i orden, at Bæredygtigt Landbrug hænger en navngiven ansat ud i en offentlig gabestok:

- Bæredygtigt Landbrug er en organisation med en sag, hvor man gerne vil fremme landbrugets vilkår og sikre sig, at regulering foregår korrekt. Det forstår jeg godt. Det er helt legalt, og jeg lytter gerne til BL, ligesom jeg lytter til andre organisationer med input til mit ministerområde. Men dialogen skal foregå ordentligt. I mine øjne er det ikke ordentligt, når BL hænger enkelte af mine medarbejdere ud i en offentlig gabestok. Medarbejderne passer deres arbejde. Det er deres opgave, og det er meget simpelt. At bedrive politik står jeg og regeringen for, og den politiske utilfredshed skal adresseres over for mig som minister - ikke over for individuelle embedsmænd, skriver ministeren.

Han nævner også, at hvor tidligere regeringer har undgået Bæredygtigt Landbrug, har han selv valgt at søge en dialog.

- Den daværende SR-regering valgte at boycotte Bæredygtigt Landbrug. Jeg vælger dialogen - også selvom vi langt fra er enige om alt. Men jeg tager afstand fra de hårde angreb, som BL retter mod navngivne embedsmænd og den offentlige gabestok, som de sætter Miljø- og Fødevareministeriets embedmænd i. Er Bæredygtigt Landbrug utilfreds med ministeriets love og regler, så kan de henvende sig til mig, skriver Esben Lunde Larsen på Facebook.

Samtidig understreger ministeren også, at døren ikke er lukket, hvis Bæredygtigt Landbrug skulle ønske en konstruktiv dialog:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Bæredygtigt Landbrug behøver ikke længere at spille rollen som klassens frække dreng eller dem, som ingen vil lege med. Organisationen kan bidrage hver eneste dag til at skabe bedre vilkår for landbruget, hvis de har lyst. Det skal blot foregå på værdig vis, og man når som bekendt længst, hvis man bringer konstruktive ideer med sig til bordet, skriver Esben Lunde Larsen.