Abonnementsartikel

Ifølge Bæredygtigt Landbrug fyldes skoleelever med løgn om pesticider i en quiz, som blandt andre Folketingets Oplysning står bag.

Ifølge et svar i en skolequiz fra Folketingets Oplysning og Undervisningsministeriet siver landbrugets sprøjtemidler ned i grundvandet og optages herefter i vores kroppe.

Hvis man derimod svarer i overensstemmelse med forudsætningerne for godkendelse af moderne sprøjtemilder, nemlig at sprøjtemilderne nedbrydet i de øverste jordlag, kan svaret ikke godkendes som rigtigt i den statsautoriserede quiz.

Quizzen kan man i disse dage prøve kræfter med på en hjemmeside i anledning af det såkaldte skolevalg.

Her lyder det bl.a.: "Hvad sker der med de sprøjtemidler, landmændene bruger?" Og kun ét af de tre mulige svar godkendes som et rigtigt et af slagsen, nemlig: "Det siver ned i jorden og vandet og optages i vores kroppe, når vi spiser og drikker".

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup har øjeblikkeligt kontaktet Folketingets Oplysning med henblik på enten at få rettet til - eller at få siden lukket ned:

- Pesticider må ikke kunne sive ned i grundvandet, men skal nedbrydes i de øverste jordlag. Ellers bliver de slet ikke godkendt i Danmark, forklarer direktøren.

- Derfor er det horribelt, at landets skoleelever på dén måde fyldes med løgn og i øvrigt jages en skræk i livet. Godt nok findes der rigtig mange udokumenterede konspirationsteorier blandt politikere og medier om, hvad pesticider og sprøjtemidler er for noget. Men jeg må indrømme, at jeg blev noget chokeret over, at en statslig institution kan udgive sådan noget makværk, tilføjer Hans Aarestrup.

BL-direktøren forventer, at Miljøstyrelsens eksperter kan hjælpe med at rette fejlen.