Abonnementsartikel

Hans Aarestrup, direktør i Bæredygtigt Landbrug, er overrasket over den store fokus på Stiig Markagers ret til at ytre sig i en sag, der for BL handler om faktuel dokumentation af en påstand.

For Hans Aarestrup og Bæredygtigt Landbrug handler retssagen mod professor Stiig Markager mest af alt om hvorvidt forskerne praktiserer ordentlighed, i forbindelse med den videnskab, de arbejder med, og direktøren så gerne, at sagen havde drejet sig om videnskabelig uredelighed, men det var ikke muligt for en forening som Bæredygtigt Landbrug. Derfor lå mulighederne i at få prøvet Stiig Markagers påstande af i retten, i at køre sagen på injurielovgivningen, og det betød, at sagen også kom til at omhandle ytringsfrihed, hvilket Hans Aarestrup ikke har kunnet se de store problemer i, selvom det i store nationale medier er blevet blæst op til at være sagens kerne.

Og den store fokus på forskerens ret til at udtales sig frit som privatperson og som forsker, har overrasket Hans Aarestrup.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.