Abonnementsartikel

Nu er der åbent for tilmelding for dyr til det Østjyske Dyrskue i Horsens.

Ud over dyr og maskiner vil gøglere og artister gøre deres indtog på Det Østjyske Dyrskue i Horsens i år. Som noget nyt arrangeres der cirkusshow på dyrskuepladsen den 17. og 18. juni.

Her bliver der optræden ved Cirkus ChangHigh, som bl.a. underholder med kniv- og øksekastning, cykelshow samt jonglering ved flere forestillinger både fredag og lørdag.

- Vi er i fuld gang med at varme op til Danmarks hyggeligste dyrskue, og der er nu åbent for tilmelding af dyr, siger Peter Søgaard Mortensen, formand for Foreningen Land & By Østjylland, som er arrangør.

Der bliver traditionen tro masser af underholdning på pladsen over de to dagen. Der arrangeres grisevæddeløb, der de sidste par år har været et populært indslag, som har samlet masser af mennesker på den særligt indrettede tribune, hvorfra man har et godt overblik.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der bliver også heste- og ponygames med rideopvisning og udklædte ryttere samt hundeopvisning med Doberman, gymnastikopvisning, hestevognskørsel og meget andet.

Fredag aften byder dyrskuet på en glad og festlig aften med spisning i det store restaurationstelt og god musik af DJ Christian Daugaard, Give.

Dyr er omdrejningspunkt

Foreningen Land & By Østjylland vil igen i år gøre dyrskuet til en begivenhed, der har noget for enhver smag og kan trække mange mennesker fra både by og land.

- Det Østjyske Dyrskue har alt, hvad hjertet kan begære. Formålet er at vise, hvad landbruget står for og samtidig gøre dyrskuet til en festlig begivenhed, der har interesse for folk fra byen, både børn og voksne, siger Peter Søgaard Mortensen.

Dyrene er fortsat omdrejningspunkt for arrangementet, og dyrskueforeningen er glade for at kunne invitere folk ud på pladsen, hvor de kan komme på helt tæt hold af køer, heste, får og geder. Hertil kommer mindre dyr som fjerkræ, kaniner, katte samt børnedyrskuet.

Vil lempe transportregler

Nogle af maskinudstillerne har holdt sig lidt tilbage på grund af stramme regler omkring vejtransport af store maskiner. Hvis maskinerne har en bredde på mere end 3,3 meter, skal de sættes på en blokvogn, og det er dyrt for udstillerne.

- Men nu er transportminister Hans Chr. Schmidt gået ind i sagen og har sagt, at der bør gives mulighed for dispensation, så de store maskiner kan transporteres til og fra dyrskuerne. Vi håber og tror på, at ministeren kommer igennem med dette, og vi er glade for, at han arbejder for sagen, siger dyrskueformanden.