Lyt til artiklen:

Trods færre doser: Værdibaserede priser hæver omsætningen i VikingGenetics

00:00
Hastighed: ???x
02:54

En nettogevinst på 658.000 euro skal tilskrives en ny værdibaseret prissætningsmodel, omfattende ændringer på nøglemarkeder og fortsat investering i klimaorienteret forskning.

Det netop offentliggjorte regnskab lever op til budgetforventningerne og opfylder målene i et overgangsår for virksomhedens nye ledelse i det første fulde kalenderår.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det fortæller VikingGenetics i en pressemeddelelse

En nedgang i det samlede antal doser solgt blev delvist opvejet af øget efterspørgsel efter kønsbestemte doser og en ny værdibaseret prissætningsmodel for både konventionelle og kønsbestemte sæddoser.

Dette resulterede i en omsætningsstigning fra 34,7 millioner euro i 2022 til 35,3 millioner euro i 2023.

- Vi er overbeviste om, at den vej, vi følger, er den rigtige for værdien og kvaliteten af vores genetik. Vores mission er at skabe mere værdi for nordiske landmænd gennem innovativ avlsarbejde og kontinuerlig investering i forskning og udvikling, siger Louise Helmer, administrerende direktør for VikingGenetics.

Den lange bane

Betydningen af genetik i mælke- og oksekøds-værdikæden er blevet mere tydelig det seneste år. Derfor har VikingGenetics allokeret yderligere investeringskapital til VikingEmbryo-programmet, yderligere gårdsinstallationer af Cattle Feed Intake System (CFIT) og metansniffer i ONIMIT-projektet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er forpligtet til at producere fremtidssikret genetik, der forbedrer kvaliteten og bæredygtigheden af den mad, vi har på vores borde. Ved at hjælpe landmænd med at avle sundere og mere effektive køer, samtidig med at vi mindsker klimapåvirkningen, siger Louise Helmer.

Selskabets langsigtede strategi for at skabe bedre effektivitet og rentabilitet inkluderer salget af Falkenberg-faciliteterne i Sverige, som nu er fuldført.

Salget af ejendommen i Skara vil også blive rapporteret i 2024-regnskabet. Virksomhedens langsigtede vision tager også højde for en styrket nordisk profil, understøttet af tættere samarbejde med medlemsorganisationerne Faba, Växa og VikingDanmark. Nordiske landmænd driver virksomhedens avlsfilosofi med fokus på mere effektive og bæredygtige køer.

I 2023 underpræsterede VikingGenetics' historiske topmarked, USA, markant. For at imødegå tendensen lancerede VikingGenetics et nyt amerikansk datterselskab for at støtte salgsindsatsen i markedet.