Lyt til artiklen:

Forårets helligdage giver bump i afsætning af fersk grisekød

00:00
Hastighed: ???x
01:22

Forårets helligdage giver bump i afsætning af fersk grisekød i Europa, men den seneste uge har en bedring i vejret i store dele af Europa bidraget til at skabe en bedre balance, skriver Danish Crown i sin markedsberetning for uge 19.

- Markedet i Europa er ikke prangende, fordi forbruget har haltet de seneste måneder. Alle sidder nu med blikket stift rettet på, om forbruget kommer op, og om det sker i en grad, så det overstiger de lagre, der er blevet opbygget hen over vinteren. I den sammenhæng kan det få stor betydning, om det gode vejr i Mellemeuropa nu bider sig fast, for når der er gang i udelivet, så ved vi, at der spises meget grisekød, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mens markedet i Europa lige nu er skuffende i forhold til det, der var forventningen, så er der nu tegn på en større efterspørgsel fra landene uden for Europa.

- Vi begynder at kunne veksle den gode interesse for danske varer til konkrete ordrer, så vi begynder at have en tro på, at vi igen kan løfte den andel af vores varer, som vi sælger på vores traditionelt attraktive markeder, siger Mads Stougaard.