Farmshow finder i år sted lørdag den 18. juni, og det er 11. gang det afholdes. Planlægningen er i fuld gang, og der lægges op til endnu en forrygende weekend. De forskellige arbejdsgrupper har allerede været i gang et stykke tid, og der arbejdes intenst på at planlægge en super weekend med udstillere, dyr og aktiviteter ? kort sagt en weekend for hele familien og for alle aldersgrupper.

Børnenes Dag om fredagen

Farmshowet starter traditonen tro fredag den 17. juni med en dag kun for børn. Her inviteres alle skoleklasser, institutioner og dagplejere ned på pladsen til klappedyr og masser af børneaktiviteter. Sidste år fik Børnenes dag for de større børns vedkommende en ekstra dimension, idet der var forskellige små spændende oplæg om forskellige dyr og maskiner. Det var en succes, og der arbejdes på igen i år at lave en række lignende faglige indslag. Alle institutioner får i denne uge tilsendt invitation til arrangementet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lørdag er dyrskuedag

Lørdag den 18. juni står i dyrenes tegn. Det er dyrskuedag, og der bliver rig mulighed for at se masser af flotte dyr: kreaturer, heste, får og geder. Tilmeldingen af dyr er begyndt og løber frem til den 13. maj.

Men også børnene har mulighed for at udstille deres kæledyr på 4H?s børnedyrskue. Og selv om man ikke har et kæledyr, kan man udstille mange andre ting: sin flot pyntede cykel, sit bedste legetøj, en fantasifuld kage eller noget fra haven. Kun fantasien sætter grænser.

Stort udstillerområde

De seneste år har udstillerantallet været stigende. Flere udstillere reserverede allerede en plads umiddelbart efter sidste års Farmshow, og i skrivende stund er allerede godt halvdelen af pladserne solgt.

En stand på Farmshow i Skive giver god mulighed for at vise og fortælle om sine produkter og komme i kontakt med et bredt publikum fra både land og by. Alle typer af virksomheder er velkomne som udstillere på Farmshow, hvad enten det drejer sig om produkter henvendt specielt til landmænd eller mere generelt til hus-, have- og fritidsfolket.

Aktiviteter og underholdning

Både fredag og lørdag vil der være et kæmpe legeland på pladsen, hvor børn kan boltre sig. Derudover bliver der bl. a. halmlegeplads, sandkasse med mange maskiner, pedaltraktorer samt legetæppe med dyr, bondegård, traktorer m.v. Der vil også begge dage være mulighed for kreative aktiviteter af forskellig slags. Og selvfølgelig er der et telt fuldt af forskellige klappedyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lørdag byder på havetraktortræk, som også er blevet en fast tradition. Der konkurreres i forskellige klasser.

I de to store ringe vil der foregå præmiering og fremvisning af både kreaturer og heste samt af børnedyrskuets dyr.

Omstrukturering

Der er sket en mindre omorganisering af arbejdet med Farmshow. Da det ikke længere er muligt for region Viborg at stå bag arbejdet, har de lokale foreninger overtaget opgaverne såvel som det økonomiske ansvar.

MidtWest Farmshow arrangeres derfor i år af Skiveegnens LandboUngdom, Skiveegnens 4 H, Viborg 4 H og Viborg-Kjellerup LandboUngdom.