Kuhn præsenterer på Agritechnica virksomhedens hidtil største pneumatiske såmaskine, til etablering af efterafgrøder og til direkte såning af raps.

Maskinbladet, Agritechnica

Stubharverne bliver bredere og bredere, og for at følge den udvikling introducerer Kuhn nu den nye SH 600 påbygningssåmaskine, hvor beholderen har en kapacitet på 600 liter og som kan anvendes på harver med en arbejdsbredde på op til ni meter.

- På SH 600 anvender Kuhn den gennemprøvede elektrisk drevne doseringsenhed, som også anvendes på Venta såmaskinerne. Doseringsenheden kan håndtere udsædsmængder i intervallet 1-430 kg/hektar, siger Jørgen Pedersen, Maskinhandler Indkøbsringen.

Doseringsenheden kan monteres med 16, 20 eller 24 udløb og spredepladeren kan monteres på harven efter kundens ønske. Såmaskinen kontrolleres fra en Quantron S2 terminal.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hydraulisk stensikring

Såmaskinen var monteret på en Kuhn Preformer 4000 stubharve, hvor tænderne var med hydraulisk stensikring.

- Det er første gang vi viser harven med hydraulisk stensikring af tønderne. De supplerer den velkendte model med fjedre, som har et udløsertryk på 600 kg. Med det hydrauliske system kan udløsertrykket varieres, og ved maksimal tryk skal skærspidsen påvirkes med 900 kg. før tanden udløser, siger Jørgen Pedersen.

Som supplement til de bugserede harver viser Kuhn Cultimere L 100, som er liftophængte stubharver med tre buller. Kuhn Cultimere L 100 kan leveres med arbejdsbredde på tre og 3,5 meter i en fast ramme, og i en foldbar version er arbejdsbredden på fire eller fem meter.

Tænder er af samme type som anvendes på Preformer, og stensikringen er enten med springbolte, hvor bolten trækkes over lige som på Kuhn plovene, eller med fjedre.

Harven kan monteres med 35 centimeter brede tænder, som gør den velegnet til jordbearbejdning i tre til fem centimeters dybde. Til bearbejdning ned i 35 centimeters dybde kan harven monteres med tænder, som kun er fem centimeter brede.